Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Enginar ve Peynirli Tortellini



Bir süredir uygulamaya çalıştığımız sebzeli ve sağlıklı beslenme etkinliğimiz devam ediyor. Tabi arada et ürünleri de oluyor fazla ağır olmamak kaydıyla. Dün akşam da zeytinyağlı enginar yaptım. Ben çok severim eşim fazla sevmese de yanına sevdiği şeyler yaparak yemesini sağladım.

Enginar nasıl yapılılır hiç araştırmadım ve bilmiyorum da. Kafama göre yapıyorum. Zeytinyağında garnitürü (bu sefer mısır da kattım) kavuruyorum biraz, enginarları da içine atıp biraz daha karıştırıyorum. Su ve bir miktar da limon suyu ekleyip pişmeye bırakıyorum.



Bu tortellinni ise hazır. Peynirlisini almıştık. Bana göre bizim makarna ve mantılarımızdan özel bir farklılığı yok. Görünüşü ve renkli oluşuyla biraz daha sevimli sadece. Üzerine çeşitli soslar yapılabilir elbet, ben uğraşmak istemedim ve rendelenmiş kaşar peyniri ile yedik.

Yorumlar

canım ellerine sağlık sağlıklı yaşam etkinliğinizde başarılar.çok güzel görünüyorlar sevgiler.....
Ayca Karaoglan dedi ki…
tortellinniyi ıspanaklı çok seviyorum. ama hazır satılanlar biraz pahalı olduğu için evde denemiştim bi ara :) serhat pek sevmiyor ama sarmısaklı yoğurtla herşeyi yedirebiliyorum :)) sebze konusunda erkeklerin durumunu çözemedim valla. ailesine serhat'a sebze ve zeytinyağlı yedirdiğimi söyleyince şaşırıyorlar :))
NeS dedi ki…
görüntüler yine harika. ben hala enginar yemedim. dolayısıyla tadını da bilmiyorum. hiç enginar yapma alışkanlığı edinemedik nedense adına da pek ısınamadım ondan mı acaba yemiyoruz?? denemek gerekli birgün belki sever müptelası oluruz kimbilir...
SMİLENA dedi ki…
ellerine sağlık.nefis görünüyor.ben tam bir anginar delisiyim.kayınvalidem dolmasını yapar nefis oluyor...
Unknown dedi ki…
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
lavantin dedi ki…
ellerine sağlık GeCe leziz gözüküyor
3prenses dedi ki…
ellerine sağlık gece.bende enginar yemedim hiç bizim burda satılmaz bile.yeni yeni konservesi geliyo ama hiç alıp denemedim.resimde öyle güzel çıkmış ki.deniyim.konservesi nasıl oluyor.seninkide konservemi.
Paşa dedi ki…
oo ne güsel görünüyor enginarı ben de severim emre yapraklısından istiyor varmı pazarda göremedim ama çıkınca alıcam

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler