Ana içeriğe atla

İspanyol Ispanak Omleti (Spanish Spinach Omlette)



 Bu şahane resim benim değil öncelikle bunu söyleyeyim. Dün ıspanakla yapılabilecek tarifler aradım ve bu çoook hoşuma gitti. Eve gidince hemen yaptım.

Tarifte iki büyük patatesi halka doğrayıp kızartın (fazla olmayacak şekilde ) diyor. 400 gr ıspanağı haşlamamızı ve 10 yumurta ile 1 büyük soğan eklememizi söylemiş.

Doğrusu bu ölçüler bizim için fazlaydı ben bir miktar patates, biraz ıspanak yarım soğan (iki tane de sarımsak ekledim) ve iki yumurtayla yaptım. Baharat olarak da tabiki karabiber ve tuz.

Herşey gayet güzel gidiyordu ama benim omletim tavadan çıkamadı. Dolayısıyla kalıp gibi değil karman çorman oldu. Resmini de çekmiştim aslında ancak makinam ablamda olduğundan cep tel ile iğrenç çıkmış. Pek iç açıcı değildi yani.

Ama tadıııı. Muhteşem. Kesinlikle ıspanak bu şekilde yapılmalı. Bundan sonra bizde böyle olacak. Aslında dün ıspanak tarfileri ararken birkaç tane daha buldum ama onları da denedikten sonra paylaşırım artık.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
çok güzel görünüyor..eminim muhteşem olmuştur lezzeti de .ben de bugün ısapanaklı tarifler aradım ve ıspanaklı köfte bulup yaptım..Bloğuma ekleyeceğim hemen..ellerine sağlık..süper paylaşım..Bu tarifi de deneyeceğim..
NeS dedi ki…
bence de çok hoş gözüküyor. hemen denemeli.
Adsız dedi ki…
Harika görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
Gelin Ayşe dedi ki…
off off agzım sulandı desem :)
Belkide malzemeleri tarifteki kadar eklemedin diye yapıştı tavaya? Bendede surekli yapışır tavaya.
benimde görüntü hoşuma gitti acaba senin yaptığının yumurtasımı az geldi ama eminim tadı mükemmeldir sevgiler cnmm
Paşa dedi ki…
haha daha yeni görüyorum yapömışın he güzel olmuş madem bende deneyeyim:)
Güneş dedi ki…
Resimdeki görüntü çok güzel, tam tarifle iyi sonuç alınabilir sanırım, olsun ilk denemeler bazen çook güzel olabildiği gibi bazen aksiliklerde oabiliyor :) Ellerine Sağlık..
PAPATYA SOFRASI dedi ki…
Aaa yemek blogunuz da mı var?

Süper..

İspanyol omleti de ilginç geldi..Görüntü güzel, ben görünüme çok önem veririm de:))

Ellerinize sağlık..
Takipteyim.

Gece süper isim olmuş bu arada..Bizim bileşke de gece:))

sevgiler..
edayurt dedi ki…
selamlar-hoş tarifleriniz var -sevgiler
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler