Ana içeriğe atla

Milföy Hamurundan Kraker



Yine çok önceden yamıştım bunları ama yazamadım. Çok acil durumlarda sizde 5 dakkada kuru pastalar yapabilirsiniz. Çubuk şeklinde olanı daha çok hoşuma gidiyor.



Milföy hamurlarını uzun uzun kestim, biraz burdum, yumurta ve susama bulayarak tepsiye dizdim. Yuvarlakları ise kare şeklindeki milföyün bir tarafına yumurta sürdüm ve susamı serptim, rulo haline getirip ince ince kestim ve sarmal şekilli kurabiyeler oldu.İkisi de 5 dakka da fırında pişiyor ve tadı da gerçekten orjinal kuru pastalara benziyor.

Yorumlar

gunduz68 dedi ki…
bunu annemde sık yapar hakikatten kuru pasta gibi olur..emeğine sağlık...
3prenses dedi ki…
ben yapmadım hiç.iyi fikir.çocuklar bayılır.ellerine sağlık.
Ayça dedi ki…
ben de aynı mantıkla içlerine şokella sürüyorum, o da çok güzel oluyor, denemelisin :) off canım çekti kalkıp yapsam mı :)
Papatya Prenses dedi ki…
Ben bide zeytin ezmeli yapıyorum,onlar da çok süper oluyor,tavsiye ederim.

Şu milföy bir mucize:)
CANDAN TARİFLER dedi ki…
BEN BU MİLFÖYÜN İNAN BU KADAR ŞEKLE ŞEMALE GELDİĞİNİ BİLMEZDİM BU BLOGLAR BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ ÇOK ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM SEVGİLER...
Güneş dedi ki…
Çalışan ev hanımı olunca en büyük kurtarıcı milföy :) bu alternatiflerde çok güzel , ellerine sağlık.
voodoo_bird dedi ki…
normalde milföyü yemem ama böyle olunca daha farklı oluyoo =) eline sağlık teyzoş
Paşa dedi ki…
EVET BENDE MİLFÖYÜ SEVMEM AMA BUNLAR HARİKA OLUYOR ÖPT
Ceyda'nın Bahçesi dedi ki…
ellerine sağlık çok değişik ve güzel bir tarif. sevdim bunu
yasamladans dedi ki…
ben de ne zamandır denemek istiyordum en kısa zamnda yapacağım:)çünkü çok güzel görünüyor..ellerine sağlık..
derya dedi ki…
Süeper fikir hem pratik hem leziz afiyet olsun canım sevgiler...
Esin (Huysuzbalık) dedi ki…
Süper kolay bir tarifmiş. İyi fikir ellerine sağlık. Bu arada hesap 3 kişi için toplam 77 TL idi. Sevgiler...
Dolunay dedi ki…
guzel tarıfmıs valla.yapcam.
HADİYE dedi ki…
Merhaba Ge-ce,

Milföy hamuru yüzyılımızın harikalarından.Herşey yapılabiliyor bu hamurdan ve hiç utandırmıyor insanı.
Ellerine sağlık.

Sevgilerimle*
e.t. dedi ki…
Ge Ce cim faydalı hallerini burada da sürdürmüşsün maşallah ;)
Ya ben buraya nasıl oldu da gelmedim şimdiye kadaaaar. Hemen izlemeya aldım :)
milföyleri yağ oranları açısından pek sevmesemde pratiklikleri tartışılmaz. acil durumlar için farklı bir çözüm olmuş. yazdım aklıma.

ve birde şu çiğ börek beni tek kelimeyle bi t i r d i bitirdi haberin olsun.
dur masadan ağzımın suyunu sileyim :D
MERHABALAR,
BLOGLAR ARASINDA DOLAŞIRKEN SİZİ KEŞFETTİM...TARİFLERİNİZ SÜPER. ÖZELLİKLE BU MİLFÖYLE YAPTIĞINIZI HEMEN DENEYECEĞİM..ELLERİNİZE SAĞLIK...SEVGİLER

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …