Ana içeriğe atla

Milföy Hamurundan Kraker



Yine çok önceden yamıştım bunları ama yazamadım. Çok acil durumlarda sizde 5 dakkada kuru pastalar yapabilirsiniz. Çubuk şeklinde olanı daha çok hoşuma gidiyor.



Milföy hamurlarını uzun uzun kestim, biraz burdum, yumurta ve susama bulayarak tepsiye dizdim. Yuvarlakları ise kare şeklindeki milföyün bir tarafına yumurta sürdüm ve susamı serptim, rulo haline getirip ince ince kestim ve sarmal şekilli kurabiyeler oldu.İkisi de 5 dakka da fırında pişiyor ve tadı da gerçekten orjinal kuru pastalara benziyor.

Yorumlar

gunduz68 dedi ki…
bunu annemde sık yapar hakikatten kuru pasta gibi olur..emeğine sağlık...
3prenses dedi ki…
ben yapmadım hiç.iyi fikir.çocuklar bayılır.ellerine sağlık.
Ayca Karaoglan dedi ki…
ben de aynı mantıkla içlerine şokella sürüyorum, o da çok güzel oluyor, denemelisin :) off canım çekti kalkıp yapsam mı :)
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Ben bide zeytin ezmeli yapıyorum,onlar da çok süper oluyor,tavsiye ederim.

Şu milföy bir mucize:)
Unknown dedi ki…
BEN BU MİLFÖYÜN İNAN BU KADAR ŞEKLE ŞEMALE GELDİĞİNİ BİLMEZDİM BU BLOGLAR BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ ÇOK ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM SEVGİLER...
Güneş dedi ki…
Çalışan ev hanımı olunca en büyük kurtarıcı milföy :) bu alternatiflerde çok güzel , ellerine sağlık.
normalde milföyü yemem ama böyle olunca daha farklı oluyoo =) eline sağlık teyzoş
Paşa dedi ki…
EVET BENDE MİLFÖYÜ SEVMEM AMA BUNLAR HARİKA OLUYOR ÖPT
Ceyda Türkgeldi dedi ki…
ellerine sağlık çok değişik ve güzel bir tarif. sevdim bunu
Adsız dedi ki…
ben de ne zamandır denemek istiyordum en kısa zamnda yapacağım:)çünkü çok güzel görünüyor..ellerine sağlık..
Unknown dedi ki…
Süeper fikir hem pratik hem leziz afiyet olsun canım sevgiler...
HUYSUZBALIK dedi ki…
Süper kolay bir tarifmiş. İyi fikir ellerine sağlık. Bu arada hesap 3 kişi için toplam 77 TL idi. Sevgiler...
Adsız dedi ki…
guzel tarıfmıs valla.yapcam.
HADİYE dedi ki…
Merhaba Ge-ce,

Milföy hamuru yüzyılımızın harikalarından.Herşey yapılabiliyor bu hamurdan ve hiç utandırmıyor insanı.
Ellerine sağlık.

Sevgilerimle*
e. t. dedi ki…
Ge Ce cim faydalı hallerini burada da sürdürmüşsün maşallah ;)
Ya ben buraya nasıl oldu da gelmedim şimdiye kadaaaar. Hemen izlemeya aldım :)
milföyleri yağ oranları açısından pek sevmesemde pratiklikleri tartışılmaz. acil durumlar için farklı bir çözüm olmuş. yazdım aklıma.

ve birde şu çiğ börek beni tek kelimeyle bi t i r d i bitirdi haberin olsun.
dur masadan ağzımın suyunu sileyim :D
Unknown dedi ki…
MERHABALAR,
BLOGLAR ARASINDA DOLAŞIRKEN SİZİ KEŞFETTİM...TARİFLERİNİZ SÜPER. ÖZELLİKLE BU MİLFÖYLE YAPTIĞINIZI HEMEN DENEYECEĞİM..ELLERİNİZE SAĞLIK...SEVGİLER

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler