Eh artık ara sıra da olsa yemek yapıyorum. Bu da dün akşamın mönüsüydü. Yine yabancı sitelerde ciğer tarifleri aradım, daha önce arnavut ciğeri yapmıştım, bu sefer değişik olsun diye. O kadar çok değişik ciğer tarifi varmış ki şaşırdım. Hele tavuk ciğerinden bir çeşit ezme yapıp ve ekmeğe sürüp yenmesine çok şaşırdım, yine bu ezmeyi farklı yemeklere sos olarak da kullanıyorlar.
Benim aradığım sulu bir sosla servis edilen ciğer idi. Tabi tarife yine birebir aynı uyamadım, haftalık alışverişimize çıkmamıştık dün evde ne kaldıysa yaptım.
Bir miktar yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavurdum. Biraz mantar ve iki domates rendesi ekleyip pişirdim. İçine şarap yerine bir kç damla sirke, ve baharat olarak hafif acı olsun diye pul biber ve karabiber tabi bir de tuz ekledim.
Sos çok güzel oldu da ciğere pek yakışmadı galiba. Yine de fena değildi. Ha sahi ciğeri de az yağda kavurdum. Kızartmadım, malum diyet halleri.
Salata yapmaya üşendiğim zamanlarda haşlanmış sebzeler benim çok kolayıma geliyor. Derin dondurucuma koyduğum karnıbahar, brokoli ve mısırları haşladım.
Sarımsaklı ve dereotlu sosa batırıp yedik. Harika oluyor.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Ciğeri yumuşatmak için sirke de beklet yarım saat..
Bir de diyette sakatat yenmez ki:)
Ellerine sağlık:)
harika görünüyor bu yemekler