Sütlü Tarhana, Semizotu, Menemen ve Bezelyeler



Öncelikle bu resimden başladım sıralamaya, çok hoşuma gitti. Hafta sonu genelde haftalık alışverişimizi yapıyoruz. Pazara gitmeyi çok sevsem de evimin yakınlarında gitmedim hiç. Çünkü hafta için oluyor genelde ve işten sonra zor oluyor. Evimize çok yakın büyük bir market olduğundan genelde ordan alışveiş yapıyoruz. Sebze meyve reyonları en sevdiğim köşeler. Çocuk gibi oluyorum buralarda. Şimdi yeni çıkan sebzelerin taze kokusuna bir yandan kavunların kokusu eklenmiş. Hiç ayrılmak istemiyorum o kokulardan.

Genelde aldığım sebzeleri hemen pişirmeyeceğim için ayıklayıp derin dondurucuya koyuyorum. Kimini haşlıyorum kimini de çiğden. Dün bu bezelyeleri ayıklayınca görünümü çok hoşuma gitti, ben de resmini çektim hemen.



Bu akşam için sütlü tarhana çorbası yaptım. Eşim tarhananın ekşimsi tadını sevmiyor ama benim vazgeçilmezimdendir. Annem tarhanayı evde yapıyor. Bunlar onun verdikleri, sütle o kadar güzel oluyor ki.



Biz aslen Tekirdağlıyız ama atalarımız göçmen. Annem her yıl iki farklı tarhana yapar, biri babannemin tarhanası biri ananemin. Babam malum kendi annesininkini daha çok seviyor. Onunki daha beyaz ve poturcuklu, içinde ya irmik var ya bulgur hatırlamıyorum. Pişince kuskusdan biraz küçük topçuklar oluyor içinde.



Bu ise ananemin stili. Salçalı ve kaymaklı. İçine neler konuyordu hatırlamıyorum ama bu sene yaparken adım adım fotoğraflarım artık.



Bu yılın ilk semizotunu pişirdim, soğanlı salçalı kavurup biraz su ile pişmeye bırakıyoruz. Üzerine de sarımsaklı yoğurt.



Menemen bu günün değil dünün menüsüydü. Haftasonu akşamları fazla ağır yemekler yiyemiyoruz, tüm öğünler daha geç yendiği için. Özlemişiz ekmek bana bana menemen yemeyi.



Hehe makarna da semizotunun yanına ilave idi. A dan Z ye eşim tarafından yapıldığı için burada yer alsın istedim. Üzerine hazır makarna soslarından mantarlı sos yaptı kendisi. Biz de afiyetle yedik.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 enfes yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Bezelyeler iri iri ne kadar güzel görünüyor,bayıldım!

Bizim tarhanamızı da ananemle teyzem yapar ve sadece yoğurt ve undan yaparız.. Pişirinken içine biraz salça ve baharat ilave ederiz.. Ben normalde hiç sevmem ama insanın canı hastayken çok istiyor:)

Semizotunu bu aralar sürekli salata olarak tüketiyorum,yemeğini pişirmek nasip olmadı ama görüntü iştah açacı..

Menemene gelince:) Geçen cumartesi Eminönü'ne indiğimde öğlen yemeği olarak yedim,nasıl özlemiyşim senin gibi ekmek banmayı:)

Ellerine sağlık hepsi için.

ve bir not; ben yazmaktan usandım aslında ama tekrar edeyim, pişirdiklerimin hepsini ben yiyiyor olsaydım diyet yapamazdım:) ben kendime ayrı pişiriyorum mecburen:)

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

O kadar güzel ki hepsi, hangi birine yorum yazacağımı şaşırdım. Ama ille menemen ille menemen :) Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel görünüyor gerçekten ama ev tarhanasının yeri ayrıdır benim için.

~PakKaramu~ dedi ki...

Pak Karamu reading your blog

Paşa dedi ki...

ohhh menü yine reprenklı afiyet şeker olsun öptüm:)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Bezelyeyi çok severim p.tesi izin olmanın verdiği keyuifle semt pazarımıza gittim :) semiz aldım, yaz kış vazgeçilmezim ıspanak aldım, ve bezelye aldım. kabakları sandal yaptım doldurdum :) semiz ise bu akşam kıymalı pişecek :) ben üzerine yoğurt koymuyoruz kıymalısına bizim evde bayılıyorlar :)