Ana içeriğe atla

Kırmızı Biberli Patates



Ne zamandır tarif ekleyemedim am ayemek yapmaya devam ettim tabiki. Birkaç tane ise resimleri çekilmiş ama yazılamamış konular var. Bu yazacağım bir tarfi midir, aslı var mıdır bilmiyorum. Herşey doğaçlama gelişti.



Hafta sonu için hafif yiyecekler hazırlıyorum genelde. Evde haşlanmış, salata olmayı bekleyen kırmızı biberler vardı. Biraz da ayrıca tuzlayıp yemek için patates haşlamıştım.



Biberlerin kabuklarını soyarken baktım soyulmuyor bende rendeledim, kabukları elimde kaldı böylece. Sonra içine zeytinyağı, sirke ve sarımsak koydum. Biber salatasını böyle yapıyorum.

Sonra patateslerle birlikte sunmak aklıma geldi, çok da yakıştı. Aceleden sadece üzerine döktüm ama sanırım patates püre haline getirilse, üzerine bu biberlerden biraz yeşillik belki maydanoz falan serpilse, kesilip şekilli halde tabağa servis edilse hem lezzetli hemde görünüşü hoş bir salata olarak çay saatlerinde sunulabilir.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
HIMMM ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR DOĞAÇLAMA AMA HARİKA BİR SUNUM VE LEZZET OLMUŞ. ELLERİNE SAĞLIK ..
SEVGİLER...
Unknown dedi ki…
Yine nefis bir görüntü. Hiç değişikliğe gerek yok çünkü ben patates ezilince sevmiyorum böyyyyllleee dilim dilim daha güzel oluyor. Çok beğendim ellerinize sağlık
SMİLENA dedi ki…
çok iştah açıcı duruyor.eline sağlık canım
Paşa dedi ki…
ooo döktürmüşün gene:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler