Ana içeriğe atla

Mantar Kızartması , Meyhane Pilavı ve Fırın Köfte

Sesiber'in blogunda farklı bir tür mantarı kızartarak yediklerini okumuştum. Ben de normal kültür mantarı olur mu acaba diye denedim. Normalde mantar hemen suyunu saldığından ben de yumurta, un ve kabartma tozundan yaptığım karışıma bulayarak kızarttım.



Yemek için ise o sırada evde bulunan hazır salata soslarından amerikan sezar sos ile servis ettim.



Bu sos ile gerçekten yakıştı çünkü içinde ayrıca parmesan peyniri de bulunuyor. Ancak yoğurt ile de çok lezzetli olacaktır.



Bu da akşamın diğer seçenekleri. Meyhane pilavını ilk kez hazır pilav harcıyla yaptım. İçinde kurutulmuş sebzeler var. Güzel oldu ama benim fazla hoşuma gitmedi hazır karışımın tadından fazla hoşlanmadım.

Köfteleri ise fırında folyo üzerinde kızartıyorum. Daha hafif oluyor. Mangal gibi olmasa da kendimizi böyle avutuyoruz.

Yorumlar

Ayça dedi ki…
hihi biz de bu akşam mantar yedik :) yemekler harika görünüyor. fotoğraflar çok şık olmuş. afiyet bal şeker olsun :)
NeSTaL dedi ki…
resimlerin boyutu ve görüntüsü harika. yemekler de öyle tabii. :) yeni boyutları ile ve çekim kalitesi artık foto konusunda da ustalaştığını gösteriyor. tebrikler canım.
e.t. dedi ki…
mantarı deneyebilirim. çok lezzetli gibi geldi bana.
eline sağlık.
HADİYE dedi ki…
Merhaba Gece,

Mantarı bende severim.Son günlerde mantarlı pideye sardırdım.Hazır katkı maddelerinin tadını bende hiç sevmem ve kullanmam.Et bulyonlarda dahil.
Ellerine sağlık görüntü iştah açıcı.

Sevgiler*
SMİLENA dedi ki…
mantarlar harika görünüyor.midye tava gibi.deniycam.hazır harçlara gelince bende sevmem..
eline sağlık ve afiyet olsun
PAPATYA SOFRASI dedi ki…
Merhaba..

Mantar kızartmasını duydum ama hiç yemedim açıkcası..Denemek de fayda var..Kimbilir nasıldır?:))

Ellerinize sağlık hepsi çok lezziz görünüyor..sevgiler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …