Ana içeriğe atla

Mantar Kızartması , Meyhane Pilavı ve Fırın Köfte

Sesiber'in blogunda farklı bir tür mantarı kızartarak yediklerini okumuştum. Ben de normal kültür mantarı olur mu acaba diye denedim. Normalde mantar hemen suyunu saldığından ben de yumurta, un ve kabartma tozundan yaptığım karışıma bulayarak kızarttım.



Yemek için ise o sırada evde bulunan hazır salata soslarından amerikan sezar sos ile servis ettim.



Bu sos ile gerçekten yakıştı çünkü içinde ayrıca parmesan peyniri de bulunuyor. Ancak yoğurt ile de çok lezzetli olacaktır.



Bu da akşamın diğer seçenekleri. Meyhane pilavını ilk kez hazır pilav harcıyla yaptım. İçinde kurutulmuş sebzeler var. Güzel oldu ama benim fazla hoşuma gitmedi hazır karışımın tadından fazla hoşlanmadım.

Köfteleri ise fırında folyo üzerinde kızartıyorum. Daha hafif oluyor. Mangal gibi olmasa da kendimizi böyle avutuyoruz.

Yorumlar

Ayca Karaoglan dedi ki…
hihi biz de bu akşam mantar yedik :) yemekler harika görünüyor. fotoğraflar çok şık olmuş. afiyet bal şeker olsun :)
NeS dedi ki…
resimlerin boyutu ve görüntüsü harika. yemekler de öyle tabii. :) yeni boyutları ile ve çekim kalitesi artık foto konusunda da ustalaştığını gösteriyor. tebrikler canım.
e. t. dedi ki…
mantarı deneyebilirim. çok lezzetli gibi geldi bana.
eline sağlık.
Adsız dedi ki…
Merhaba Gece,

Mantarı bende severim.Son günlerde mantarlı pideye sardırdım.Hazır katkı maddelerinin tadını bende hiç sevmem ve kullanmam.Et bulyonlarda dahil.
Ellerine sağlık görüntü iştah açıcı.

Sevgiler*
SMİLENA dedi ki…
mantarlar harika görünüyor.midye tava gibi.deniycam.hazır harçlara gelince bende sevmem..
eline sağlık ve afiyet olsun
PAPATYA SOFRASI dedi ki…
Merhaba..

Mantar kızartmasını duydum ama hiç yemedim açıkcası..Denemek de fayda var..Kimbilir nasıldır?:))

Ellerinize sağlık hepsi çok lezziz görünüyor..sevgiler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Balzamik Sirkeli Sebze Sote

Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım. Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir. Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım. Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...