La Cucina Italiana tatilde can sıkıntısında aldığım ama bundan sonra her ay almaya karar verdiğim bir dergi. Çok beğendim ve yeni şeyler de öğrendim. Ağustos sayısında atıştırmalıklar diye ek bir kitapçık vardı bu resim ondan. kesinlikle yapacağım, çok beğendiğim bu tarifi Ramazan sofralarında yapmak istenir diye önceden anlatayım dedim.
Resimde sağ tarafta görünen tarifi anlatacağım.
100 gr çemensiz pastırma
Yumuşak keçi peyniri
3 adet yumurta
yarım demet roka
tereyağı
az miktarda süt
tuz
karabiber
3 yumurtayı biraz süt, karabiber ve tuz ile çırpıp tereyağı eritilmiş tavada omlet şeklinde pişriyoruz. Bu miktardan iki omlet yapılmış
Sonra bunların üzerine sırayla peynir, pastırma ve rokayı yerleştirip rulo yapıyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.
Tadının çok güzel olacağını hayal ediyorum, ama sanırım biz çemenli pastırma da kullanabiliriz.
Yorumlar
O derginin 14 şubattaki çikolata sayısını bir görsenn..mmmm..