Dana Jambonlu Lazanya, Peynirli Tombul Kabak Dolması ve kabaklı Yumurta



Dün eşim okuldaki bazı işlerini halletmek üzere işten erken çıkıp okula geldi. Haliyle bana da uğradı ve eve dönerken beraber döndük. İkimizde yol boyunca karnımızda çalan zillerin etkisiyle ne yemek yapacağımızı düşündük. Şansımıza yanımda birkaç gün önce aldığım La Cucina Italiana dergisi vardı. Ancak açken böyle ymek dergilerine bakmak hiç de hoş olmuyor doğrusu.

Bu akşam ve yarın iftar davetlerinde olacağımız için evde kalan yemek olmamalı az yapmalıyız diye düşündük, ama malesef yine kaldı, sahurda yeriz artık napalım.

Dana Jambonlu lazanya tarifi ve kabak dolması bu dergiden. Lazanyanın neredeyse tamamını Ce yaptı. Zamanımız az kaldığı için ben bir yandan malzemeleri hazırlarken önce o beşamel sosu pişirdi.



Beşamel sosu, un süt biraz margarin ve biraz da tuz ve karabiberle yapıyorum. Aldığımız lazanya paketinin üzerinde haşlamaya gerek yoktur beşamel sosu biraz daha sulu yapmanız yeterlidir yazdığı için sütü biraz fazla kattık.

Harcı için ise, önce 2 diş sarımsağı biraz biberiye ile yağda kavurduktan sonra, yemeklik doğranmış soğanı, ardından küçük kestiğim dana jambonları ve en sonra mantarları kattım. 3 orta boy domatesi de küp küp doğrayıp ilave ettim. Biraz kavurduktan sonra tuz ve karabiber ilavesiyle kapağı kapayarak pişirmeye bıraktım.

Ben diğer yemeğin hazırlıklarına geçmişken eşim, lazanya harcı ve beşamel sosu kat kat koyarak hazırladı, üzerine de kaşar rendesi serptik ve fırına verdik. İç harcı mantarlar ve domates sebebiyle sulu olduğu için lazanya hamuru gayet güzel pişmişti.



Bu kabak dolması da yine aynı dergiden, iki tane bostan kabağı mı derler ne derler adını bilmiyorum ondan vardı evde ve kurtarılması gerekiyordu biran önce. Henüz tadına bakamadım çünkü akşam çok doymuştuk ama aşağıda kalan malzemeyle pişirdiğim yumurta enfesti.



Kabakların içi oyulur ve bu malzeme soğan ile birlikte kavrulur. 10 dakika piştikten sonra ateşten alınır ve rondodan geçirilir. Daha sonra içine çeşitli peynirler katılmasını söylüyor tarifte. Bazıları bilmediğim peynirlerdi elbette. Neyse ben bolca beyaz peynir ve kaşar peyniri koydum, tuz ve karabiber ile harmanladım. Bir de 1 tane çırpılmış yumurtayı da ilave edip karıştırıyoruz.



Sonra bu harcı kabaklara doldurarak fırına veriyoruz ve yarım saat kadar pişiriyoruz. Servis ederken yanına domates sosu koyuyoruz. Bu sosu yapmak için ben 2 domatesi küp küp doğradım, içine fesleğen ve biraz da kıyılmış maydanoz ilave ettim ve az yağ ile pişirdim. Orjinal tarifte sadece domates ve fesleğen vardı maydanoz yoktu.



Eveet bu da fazla kalan harcı ziyan etmemek için yaptığım omlet. Zaten içinde yumurta vardı, tavada şöyle bir kızarttım. Peynirler eridi ve hafif kızardı. İçindeki soğan tadını müthiş yaptı. İlk önce biten bu olmuştu.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 enfes yorum:

NeSTaL dedi ki...

gerçekten de enfesler. tok olsam bile açıktıran cinsten görüntüler. :) kabak dolmasını geçen gün annem de yaptı bizim tarifte beşamel sos vardı üstünde. kabağı çiğ bile yiyebilecek ben için harika. :) ay akşam için makarna mı lazanya mı yapmalı acaba? hepsi bana uyar. :))

Paşa dedi ki...

kızım ellerine sağlık da bu ramazan da hiç de iyi olmuyor canımız çok çekti:(((karnım zil çalıyor:)

Ayça dedi ki...

Geceee, gece gece çok fena oldu bu harika yemekler :) Ellerine sağlık valla billa süper görünüyor...

şeker pasta dedi ki...

Neşeli 'şeker gibi' bir bayram dileğiyle... Mutlu Bayramlar...

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Offff bayılırım lazanyaya. Böyle haşlamadan yapılması da çok pratik olmuş. Dolma ayrıca nefis görünüyor. ellerinize sağlık ikinizin de. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Senay