Ana içeriğe atla

Pamuk Patates Kızartması



Patates kızartmasını herkes gibi bende çoookk seviyorum ve çoğu zaman da yemek istiyorum. Ancak yağı ve kalorisi bakımından kendimi sınırlıyorum genelde. Dün akşam diğer yemeklerin yanına böyle birşey yapmak aklıma geldi ve sonuçtan memnun kaldım.



Belki sizde yapıyorsunuzdur bilemem, patatesleri küp küp doğradım, çok az yağ ile kendi suyunda harlı ateşte pişirmeye bıraktım. Kapağı mutlaka kapalı tutmalıyız ki buhar dışarı kaçmasın.



Tadı aynı kızartma gibi oldu, ama yumuşacık pamuk gibi. O yüzden bu ismi vermek istedim. Bazı yanık kısımlar hafif kıtırlı idi ama içi yumuşacık. Tencereye yapışmaması için teflon tencere kullanmanız önerilir, yoksa benim gibi çelik tencereye yapışan kalıntıları çıkarmakla zaman kaybedebilirsiniz.

Bundan sonra daha sık yapacağım ben de , eminim özellikle çocuklar çok seveceklerdir.

Yorumlar

Haydi mutfağa dedi ki…
bana da kayınvaldem anlattı yapımını.
canım istediğinde hemen yapıyorum. tadı harika oluyor. hem hafif, hem leziz...
Paşa dedi ki…
amanın patateslerde mis gibi duruyor ben emreye hep yapıyorum birde tavuk koy bak içine..süper oluyor biraz limon sık ve köri at içine yemeğe doyamazsın:)
NeS dedi ki…
harika valla. denemeliyim bende. :) afiyet olsun...
3prenses dedi ki…
aynen olmasada bir benzerini yapıyorum bende.ama bunu deniyicem.ellerine sağlık.patatesin her türlüsüne bayılıyırum bende.
Tijen dedi ki…
Pek severim. Eskiden bazen mantarlı ve soğanlı yapardım. Bazen de yumurtalı...
MAVİANNE dedi ki…
süper görünüyor
iştah açıcı
deniyeceğim
Adsız dedi ki…
Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
NeS dedi ki…
Yaptım canım ve afiyetle yedim. Çabucak oluyor hem lezzetli hem de hafif. :)
NeS dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gelin Ayşe dedi ki…
Hmmm buna benzer bir tarifide kuzenim denemisti. Ama o su koyuyordu yanlis hatirlamiyorsam. Eminim Asudede cok sevecek. Denicem belki yarin : )
Gelin Ayşe dedi ki…
Ay ablacim bide bisi soylicem, sanki onceki sablonun daha guzeldi gibi, en azindan headeri cok guzeldiii. Buda guzel ama digeri sanki biraz daha guzeldi, belkide gozum ona alistigi icndir bilmiyorumki.
Cocukla Cocuk dedi ki…
yurttayken yumurtalı yapardık bundan unutmustum, deneyeyim, ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
merabalar benimde ilgimi çekti bu tarif daha önce hiç yemedim buda yağda kızarıyor anladığım kadarıyla normal kızartmadan farklı kılan ne acaba yapmakta istiyorum herkes çok güzel yorum yazmış ben niye anlayamadım diye bi kaç kez daha okudum ama yine anlayamadım:)
GeCe dedi ki…
orjinal bir yönü yok fazla aslında sadece çok az yağ ile yapılabilmesi ve tadının ise normal kızartma gibi olması aynı zamanda da biraz da haşlama gibi ikisinin karışımı çok hafif ve lezettli oluyor
Adsız dedi ki…
en kısa zamanda deneyeceğim teşekürler:)
Pınar dedi ki…
Çok yaparım ama nasıl yaparım aynı şekilde patatesleri çok az çağ ile kendi suyunda muhakak kapağı kapalı pişiririm ... öte yansa kaç kişilk yapacaksam ona göre yumurta kırarım yumurtanın içine bez peynir (( kaşara ebnzerdir ama kaşar deil varsa kaşarda olabilir) küçük küçük doğarım tuz kimyon pul biber atarım vu yumurtayı iyice çırparım kek hamurunu çırpar gibi peynirlerde ezilir..ve patates olunca üzerine döker yumurta olunca ocaktan alırım ve enfes mükemmel bir tat olur tavsiye ederim..Emeğinize sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Balzamik Sirkeli Sebze Sote

Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım. Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir. Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım. Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...