Ana içeriğe atla

Milföyden Elmalı Çörekler



Geçen gün Yemek.Nâme de gördüm bu tarifi ama benim de aklımda vardı ne zamandır. Oradaki resmine vurulunca hemen yapmak istedim.



Elma ile yaplan herşeyi çok seviyorum, elmalı tart, elmalı kurabiye, ay çöreği falan. Ancak benim gibi az miktar yapmak isteyen ve hafif olmasını tercih edenler için, tart hamuru yoğurmak ayrıca zor. Hamur hem zaman gerektiriyor hem de içinde bolca margarin içeriyor ki bu da uzak durmama sebep oluyor. Oysa dondurucumda acil durumlar için sürekli milföy hamuru bulunduruyorum. Tamam o da yağlı ama bir iki tane yapılabilir çünkü diğer türlü koca bir tepsiyi atılması diye bitirmek zorunda kalıyor insan.



Yapılışı öyle basit ki, rendelenmiş elmaları biraz tarçınla ocakta pişiriyoruz (ben ayrıca şeker ilave etmedim, ekşi elmalarda katılabilir belki), sonra bir kare milföy hamurunu iki yandan 3-4 kesik atıyoruz. Elmaları içine koyup bu kesik parçaları saç örgüsü gibi kapatıyoruz. Fırında pişirdikten sonra pudra şekeri ile servis ediyoruz.

Yumuşacık ağızda dağlıyor, kesinlikle çok leziz ve sanırım bundan sonra öbür türlüsünden yapmayacağım.

Diyeceksiniz ki gece hani birkaç tane yapacaktın, resimde bir sürü var, dün ablama gitmiştim de orda yaptım. Çoluk çocuk yetmedi bile. Sadece Ge ve Ce ye değildi yani :))

Şiddetle tavsiye edilir.

Yorumlar

ferulago dedi ki…
En kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık
embir dedi ki…
inanılmaz kolaymış, saç örgüsü fikrine bayıldım. Elmalı pasta en sevdiklerimdendir, bak evde de yalnızım, eşim yok ama canım istedi. İki üç tane yapayım bari kendim yerim:) paylaşım için teşekkürler.
Haydi mutfağa dedi ki…
ben de elmalı herşeye bayılıyorum. hele de tarçınla birleşince harika oluyor.
kolay bir tarifmiş, teşekkürler
elinize sağlık
NeS dedi ki…
yine açken baktım şu yiyeceklere. :) harika gözüküyor. tüüh kaçırmışım evde oturacağıma bir paşaya uğrasaymışım keşke. hehe.
Adsız dedi ki…
Nefis görünüyorlar,ellerine sağlık..Hafta sonu deneyeceğim :)
Kaymaklı Kadayıf dedi ki…
gerçekten kolaymış denerim ben de.milföyle bende geçen şey denedim,bir karesini dörde bölüp içine damla sakızlı lokım koyup kapatıp pişince üzerine pudra şekeri elemeyi çok havalı oldu sıcak servis yapınca lokum sünüyor mis gibi de kokuyor tavsiye ederim.bir kareden dört top çıkıyor.Sevgiler
HUYSUZBALIK dedi ki…
Gececim süpper olmuş süpperrrr. Bayılıyorum ben de elmadan yapılan her şeye. Milföylü olması da çok pratik.Ellerine sağlık. Sevgiler...
Paşa dedi ki…
pratik leziz ve şahane görünüm 3 ü bir arada yani ellerine sağlık ben kalan hepsini lüplepttim:))
nestal kız valla evde olduğunu bilseydim çağırırdım iyi olurdu:)
SMİLENA dedi ki…
ama bu şahane olmuş.elmalı herşeye bayılıyorum.harika bir tarif
Adsız dedi ki…
super gorunuyor ,ellerıne saglık.ayrıca ogretmenler gunun kutlu olsun.
Sibella dedi ki…
Ben de bir çok kişi gibi elmalı herşeye bayılıyorum. Bu milföylü tarifi de görüp görüp bir türlü denememiştim. Seninkilr de nefis görünüyor. Tekrar aklıma gelmişken en kısa zamanda deneyeyim bari. Ellerine sağlık :)
Adsız dedi ki…
resimler harika ,iştah açıcı :)
HUYSUZBALIK dedi ki…
Çok pratik ve mmantıklı valla ben de çok severim elmalı tarçınlı cevizli olacak mmm nefis olur. Milföyle yapmayı hiç denemedim en kısa zamanda deneyeceğim Gececim :)Azıcık inceltsem de olur herhalde ben kalın hamurlu sevmiyorum. Sevgiler...
HUYSUZBALIK dedi ki…
Bu arada yorum yazdığımı unutup tekrar yazmışım artık elmalı kurabiyeler nasıl aklımı başımdan aldı ise :) Sevgiler tekrar...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler