Geçen gün Yemek.Nâme de gördüm bu tarifi ama benim de aklımda vardı ne zamandır. Oradaki resmine vurulunca hemen yapmak istedim.
Elma ile yaplan herşeyi çok seviyorum, elmalı tart, elmalı kurabiye, ay çöreği falan. Ancak benim gibi az miktar yapmak isteyen ve hafif olmasını tercih edenler için, tart hamuru yoğurmak ayrıca zor. Hamur hem zaman gerektiriyor hem de içinde bolca margarin içeriyor ki bu da uzak durmama sebep oluyor. Oysa dondurucumda acil durumlar için sürekli milföy hamuru bulunduruyorum. Tamam o da yağlı ama bir iki tane yapılabilir çünkü diğer türlü koca bir tepsiyi atılması diye bitirmek zorunda kalıyor insan.
Yapılışı öyle basit ki, rendelenmiş elmaları biraz tarçınla ocakta pişiriyoruz (ben ayrıca şeker ilave etmedim, ekşi elmalarda katılabilir belki), sonra bir kare milföy hamurunu iki yandan 3-4 kesik atıyoruz. Elmaları içine koyup bu kesik parçaları saç örgüsü gibi kapatıyoruz. Fırında pişirdikten sonra pudra şekeri ile servis ediyoruz.
Yumuşacık ağızda dağlıyor, kesinlikle çok leziz ve sanırım bundan sonra öbür türlüsünden yapmayacağım.
Diyeceksiniz ki gece hani birkaç tane yapacaktın, resimde bir sürü var, dün ablama gitmiştim de orda yaptım. Çoluk çocuk yetmedi bile. Sadece Ge ve Ce ye değildi yani :))
Şiddetle tavsiye edilir.
Yorumlar
kolay bir tarifmiş, teşekkürler
elinize sağlık
nestal kız valla evde olduğunu bilseydim çağırırdım iyi olurdu:)