Soğanlı Kanapeler

 
Uzun zamandır bu blogumu ihmal ettim. Aslında zaman zaman yaptığım yemeklerin resimlerini çekiyordum. Hala birkaç paylaşacağım tarif var. Artık onları da çok geç olmadan yazarım inşallah. 

Soğanlı yemekler yapılırken, salça ile kavrulmuş soğanın kokusu bir harikadır. Çocukken ablam ve ben yemeğin bu aşamasını ekmek arası yapıp yerdik. Annem muhakkak bize ayırır ve bu yüzden soğanları fazladan hazırlardı. 


İşten eve gelip de ben mutfakta yemek yaparken atıştırmak için birşeyler arayan eşime de bu lezzeti tattırdım. Kendisi soğanı zaten çok sever ki yumurtasında bile biraz soğan vardır (bakınız aşağıdaki resim). Ben de bu fikri kahvaltılık veya atıştırmalık olarak kullanmak için bir deneme yaptım.


Önce soğanları yemeklik doğrayıp, salça ile kavurdum. İçine biraz baharat attım (ben kekik ve karabiber koydum, zevke göre farklı şeyler de konulabilir, mesela sarımsak da çok yakışır). Ekmeklerin üzerine koymadan önce, ekmeklere biraz margarin sürdüm ki fırında kıtır kıtır olmasın, yemesi kolay olsun :p En son olarak da biraz kaşar peyniri koyarak fırınladım. Ani gelen misafirlere, okuldan aç gelmiş çocuklara, haftasonu kahvaltılarına yapılabilecek pratik bir tarif.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 enfes yorum:

Nur dedi ki...

ellerine ağlık çok lezzetli görünüyor :)

Paşa dedi ki...

hımmm nefis görünüyor yarın akşam dönüşte denemeliyim:))soğanlı ekmek arasıııııı..

Sibella dedi ki...

Çok güzel bir fikir, eminim çok lezzetlidir, ben de soğanı çok severim :)

Dolunay dedi ki...

ellerıne saglık canım.bende bır kac dılım bayat ekmegımı bu sekılde degerlendıreyım bu gün :)

yasamladans dedi ki...

off süper görünüyorlar..ellerine sağlık...

Eylem dedi ki...

kahvaltı için güzel bir alternatif olmuş.ellerine saglık.

NeSTaL dedi ki...

bu blogu unuttuk evet yeni tarifleri bekliyoruz. :) bende soğanı bir tek o aşama da yiyebiliyorum zaten. hehe.

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Tam ikindi kahvaltısına uygun bir tarif olmuş. Eskiden bizimkiler de biberli ekmek yapardı kuru soğan ve biber salçasını kavurup. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Esra dedi ki...

harika gorunuyor bunu hemen denemek istiyorum siteyi cok begendim