Ana içeriğe atla

Sarımsaklı Ekmek


Pizzacılarda olan sarımsaklı ekmeklerden çok eskiden beri yapıyorum aslında. Uzun zamandır yapmamıştım bu akşam aklıma geldi.


Ekmek hamuru gibi bir hamur yoğurup, farklı olarak içine ezilmiş sarımsak katıyorum. Restoranlarda sarımsağı içine değil de dışına sarımsak tozu şeklinde kuru bir sarımsak koyuyorlar. Ancak diş sarımsakları ezdiğimizde sulandığı için, ben içine koymayı tercih ediyorum.

Hamuru için, un, maya yada  kabartma tozu , su ve tuz ile hamur yapıyoruz. Sarımsakları da ekleyip yoğurduktan sonra, istediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartııyorsunuz. Lokma gibi ama sarımsaklı. Çıkardıktan sonra havluya alıp üzerine bolca kekik serpiyoruz. Ben yoğurtla servis ettim ama sade de yenilebilir.

Yorumlar

PAPATYA PRENSES dedi ki…
sarımsağı içine katıp kızartmak çok güzel fikir. pek de iştah açıcı görünüyor.
ellerine sağlık canım.
Eylem dedi ki…
pazar günü deneyecegim.bayıldım çünkü.ellerine saglık.
ebru dedi ki…
Sarımsaklı ekmek harika görünüyor. Ellerine sağlık. Geçen gün kızımın aklınada geldi. Pizzacılardaki sarımsaklık ekmekler diye. Yapalım demiştim. Tarifini hafta sonu mutlaka deniycem.
Bir Yastıkta dedi ki…
yazıyı ben daha yeni görüyorum nefis görünüyor ellerine sağlık..
derya dedi ki…
Canım ben bu sayfanı nasıl izlemeye almayı atlamışım şaştım kendime:))
Ellerine sağlık ekmekler enfes öpüyorum...
Pepela dedi ki…
Harika bir fikir..
Çok leziz görünüyor,ellerinize sağlık.
Görüşmek üzere..
DATLIM dedi ki…
ellerinize sağlık harika görünüyorlar:)
mintininmutfağı dedi ki…
sevgili gece bence yemek hobine daha fazla yer vermelisin.çünkü bu konuda seni iyi gördüm.naçizane bir fikiir benimki.sevgiler.ellerine sağlık...
mintininmutfağı dedi ki…
sevgili gece sarımsaklı ekmeği bugün denemeye karar verdim.umarım ev halkı da beğenir.şimdiden teşekkürler.ayrıca sayende bir krem karamel paketi de ben alacağım sanırım.çünkü çok leziz görünüyor...
cafemis dedi ki…
merhaba,daha önce ekmek makinesinde sarımsaklı ve salçalı ekmek denemiştim o da güzeldi ama sizin tarifiniz gibi kızartmak ilginç geldi,mutlaka deneyeceğim,ellerinize sağlık,gününüz güzel geçsin,sevgiler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …