Pizzacılarda olan sarımsaklı ekmeklerden çok eskiden beri yapıyorum aslında. Uzun zamandır yapmamıştım bu akşam aklıma geldi.
Ekmek hamuru gibi bir hamur yoğurup, farklı olarak içine ezilmiş sarımsak katıyorum. Restoranlarda sarımsağı içine değil de dışına sarımsak tozu şeklinde kuru bir sarımsak koyuyorlar. Ancak diş sarımsakları ezdiğimizde sulandığı için, ben içine koymayı tercih ediyorum.
Hamuru için, un, maya yada kabartma tozu , su ve tuz ile hamur yapıyoruz. Sarımsakları da ekleyip yoğurduktan sonra, istediğiniz şekli verip kızgın yağda kızartııyorsunuz. Lokma gibi ama sarımsaklı. Çıkardıktan sonra havluya alıp üzerine bolca kekik serpiyoruz. Ben yoğurtla servis ettim ama sade de yenilebilir.
Yorumlar
ellerine sağlık canım.
Ellerine sağlık ekmekler enfes öpüyorum...
Çok leziz görünüyor,ellerinize sağlık.
Görüşmek üzere..