Ana içeriğe atla

Dr. Oetker'in Krem Karameli


Uzun zamandır marketteki tatlı, şeker, puding gibi şeylerin olduğu raflara bakmıyormuşum (hala rejimdeyim ya), geçenlerde Dr. Oetker'in krem karamelini gördüm ve aldım. Belki de uzun zamandır vardı ama ben bilmiyordum :(

İçinde yumurta olması sebebiyle biraz önyargılı yaklaştığım için yıllardır yemediğim, ardından Bolulu Hasan Usta'nın krem karamelini yedikten sonra hastası olduğum bir tatlı bu. Ancak yine BHU dışında başka bir yerden yemeye korkuyordum ve yememiştim. İşte geçenlerde canım tatlı isteyince, genelde yine marketten hazır aldığım Eker'in 2 li pakette satılan tavuk göğsü tatlısını alayım dedim. Ancak rafta bulamayınca, bari paket alayım da kendim pişireyim diye, o hiç gitmediğim reyona gidince bunu görüp, denemek üzere aldım.


Bugün ikinci kez yaptım, tek kelimeyle harika ve o beğendiğim tatlıcınınkinden hiç farkı yok. Eğer bunu bana birisi ikram etseydi, özel bir yerden alındığını sanırdım. Paketin içinde karamel sos bulunuyor ve yoğun bir tat için isterseniz içine bir yumurta sarısı katın diyor, ben yaptığım iki seferde de katmadım gayet güzeldi.

İlk pişirdiğimde muhallebi gibi kıvamlı olacağını sanıyordum, kaynadığında hala sulu kalmasını "fazla süt mü kattım acaba"ya bağlamıştım ( bardakla ölçmeden koymuştum da) sonra, amaaan napıyım olmazsa sulu sulu yerim dedim. Bir süre dinlendikten sonra, hala nasıl olduğunu anlayamadığım şekilde katılaştığını gördüm, biraz daha buzdolabında bekleyince (önce dışarda bekletiliyor, soğusun diye) tam kıvamına gelmişti.

Sanırım bundan sonra bir süre başka tatlı yemeyeceğim :)

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canım ellerine sağlık.Dr.Oetkerin tüm
ürünlerini gönül rahatlığıyla kullanı
rım öpüyorum...
Nur dedi ki…
dün nerden aklıma geldi bilmiyorum ama çok canım iştedi krem karamel bende hemen almalıyım :)
Sibella dedi ki…
Ben de birkaç kere yapmıştım paket krem karameli gayet güzeldi. Ve de asıl söyleyeceğim ben de bir süre önce yeni keşfettim Eker'in tatlılarını hemen hemen hepsini denedik ve bayıldık, krem karameli de çok güzel Gece'cim, çok hafif, bunlar evde bulundurup arada can istediği zaman yemek için harikalar, eşim de bayılıyor. Denediklerimiz ; sakızlı muhallebi, tavuk göğsü, keşkül, supangle, krem karamel, hepsi de çk güzeldi. Amma yazmışım yaaa :)))
Unknown dedi ki…
dr.oetker bence bu piyasanın en iyisi.afiyetler olsun.ve kandilin mibarek olsun.
HUYSUZBALIK dedi ki…
Nefısssss ellerine sağlık denemem lazım mutlaka...
NeS dedi ki…
harika gözüküyor erken bir saat olsaydı gider markete alırdım. dr. oetkerse zaten tereddüte hiç gerek yok. :)
mintinin dünyası dedi ki…
selamlar sevgili gece.cici bloğuna nereden geldim.birkaç arkadaşıma blog düzenlemişsin işin açıkçası güzel bir bloğa ihtiyacım olduğu miçin açtım kapını.lakin gördüm ki sadece blog tasarımlarıyla ilgilenmeyip benim ilgi alanım olan yemek bloğunda mevcutmuş.nasıl mutlu oldum anlatamam.diğer türlü biraz uzak gibi olabilirdik.oysa hemen takibime aldım seni ve artık ortak paylaşımımız var demektir.


henüz tanışmadığımız için senden hemen bloğumu düzenleyebilir misin diyemem açıkçası utanırım.bu nedenle bunu kısa süreliğine erteliyorum.ve sana sıcacık bir merhaba diyorum.
Adsız dedi ki…
Geçen hafta da çok sevdiğim bir tatlı olduğu için ben yapmıştım..kendim yaptım ve sadece 1 yumurta sarısı ile..İnanın mükemmel oluyor.Bu arada ellerine sağlık :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler