Acil karın acıkmalarında, kısa sürede yapılabilecek ve ekmeğinizi bana bana parmaklarla yenilecek bir yemek bu. Biz yoğurtlu yemek diyoruz ama çılbır tarifleri diye arayınca da benzer görüntüler çıkıyor. Oysa çılbır Vikipedia'ya göre içinde et ve yufka bulunan daha farklı bir yemekmiş ki, ben de içinde başka şeyler olduğunu da biliyordum.
Önce ocakta veya kettle da suyu kaynatıp, fokurdayan suyun içine yumurtayı kırın (ben tek kişilik yaptım ama aynı anda tencereye birden fazla yumurta kırabilirsiniz, tek tek yapmanıza gerek yok). Sonra köpürecek, taşacak (aman dikkat) ve yumurta pişecek. Bu aşamada iki seçenek var, ya sarısı tamamen sertleşmiş, ya da patladığında akacak kadar sıvık. Bu sizin zevkinize kalmış. Ona göre pişirme süresini ayarlayın, aynen haşlama gibi. Yumurtayı alırken tencerede bazı köpüren yumurta beyazları kalacak, hepsini almıyoruz sadece bütün halde olan kısmı alıyoruz, diğer kısımlar görüntü açısından da pek hoş değil.
Sonra ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve pişen yumurtayı tabağa alıp, yoğurda gömün.
Üzerine tereyağ, margarin yada sıvıyağda yakılmış toz biber dökün.
Ve ekmeğinizi bana bana yiyin.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
rine sağlık öpüyorum.
yumurtayı haşlayıp yoğurdun içine doğrayıp, üzerinede tereyağ yerine kaymak kavurup dökeriz, sonrada aynen dediğin gibi parmaklarımzı yeriz :)
ayh inşallah eve gidince mutlaka yapmam lazım !
Elinize sağlık,harika görünüyor(:
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...