Kandil Simidi


Fırına kavuşunca yapacaklarımın başında kandil simidi geliyordu ki, eşim çok sever ancak en son ne zaman yediğimizi hatırlayamıyorum. Daha önce yeğenim evde denemişti ve ben onun yaptıklarını hazır simitlere çok benzetmiştim. Ondan tarifini istedim o da yazdı. Hafta sonu denedim, gayet başarılı olmuştu fakat sanırım mahlep koyamadığım için tam da aynısı olmadı. Bir de hazırlarken gayet ince yapmama rağmen, fırında şiştiklerinden biraz tombul simit oldular:) Bundan sonra daha ince yapmalıyım.

Malzemeler şöyle:
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
*1 paket kabartma tozu
*4 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt

Ben iki kişi olduğumuz için yarım ölçü yapıyorum ve bundan bir tepsi çıktı (yaklaşık 25 tane simit)

Hem bu tarifte hem de diğer susam kullanılan tariflerde neden eskisi gibi susamların kararmadığına kafayı takıyordum. Eskiden susamlar kurabiyelerin üzerinde fırında pişerken kararır hatta bazen yanardı. Şimdi beyaz kalıyorlar ve artık susamlar eskisi gibi daha koyu renkte değil, bembeyaz halde satılıyor. Bu susamın cinsi ile mi yoksa önceden işlemden geçirilmiş olup olmaması ile mi alakalı bilmiyorum. Galiba koyu renk susamlar kavrulmuş olarak satılıyordu. Bu konuyla ilgili ne yapabileceğimi araştırınca Acemi Şef'in simit yapmak için önceden susamları teflon tavada kavurduğunu gördüm. Ben de bundan sonra öyle yapacağım çünkü bu beyaz susamlar gözüme hiç normal gözükmüyor nedense, alıştığım gibi değil.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 enfes yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..nefis görünüyorlar..sevgiler

Adsız dedi ki...

:)) aklınızla bin yaşayın. beyaz susamlar konusunda ben de aynısını düşünmüştüm. tadları da hiç hoşuma gitmemişti.yazınızı okuyuncaekrana bakakaldım, çünkü düşüncelerimi aynen yazmışsınız, aynı şeyi yaşamışız, ben de susamları kavurucam artık :) ellerinize sağlık..yazılarınızı severek takip ediyorum.çok teşekkürler.şükriye