Ana içeriğe atla

Yapım Aşamaları ile Kıymalı Pide

Daha önce burada yazdığım tarif ilk denememin ardından yazdığım tarifti ve resim hiç de iyi değildi.  Ondan sonra defalarca yaptım kıymalı pideyi. Artık fix bir tarifi oluştu ve her seferinde mükemmel oluyor.

Vereceğim miktardan 7 tane büyük pide çıkıyor. Bir kişi 2 pide ile şişiyor. Dolayısıyla siz ölçüleri buna göre ayarlayabilirsiniz. Ancak pideler kalsa bile ertesi gün ısıtılıp yendiğinde lezzetinden birşey kaybetmemiş oluyor.


2 adet domates, 1 çarliston biber (burdaki biberler,sizin kırmızı biberler gibi büyük o yüzden siz 2-3 adet koyabilirsiniz), 1 büyük soğan rondodan geçirilir. Üzerine maydanoz (ben kuru kullanıyorum), karabiber, tuz ilave edilip karıştırılır. 250 gr ( yada biraz fazla ) kıyma da eklenip sulu bir bulamaç elde edilir.


Diğer yandan 500 gr kadar un (yarım paketten biraz az), içine tuz, 2-3 kaşık zeytinyağı, kuru maya ve aldığı kadar su ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurlar elma büyüklüğünde parçalara ayrılır.


Merdane ile uzun olacak şekilde hamurlar açılır. Üzerine bolca harç konur (harcı dengeli dağıtmak için başlangıçta kabın içinde kaşıkla boğumlar halinde ayırıyorum ben). Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayılır (resimde ben parmesan peyniri kullandım, onu denemek istemiştim o da güzel oldu) ve kenarları kıvrılıp çimdiklenir. Daha lezzetli olması için kenarına yumurta sarısı sürebilirsiniz, ancak sürülmese de şart değil.

200 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Pişme esnasında kebapçılardakine benzer nefis bir koku yayılacak ve kıymalı karışım fokurdayacak :)

Fırından çıkınca kenarlarının yumuşaması için üzerine fırın kağıdı ve naylon poşet örtüp bir süre bekliyorum, yumuşacık oluyor. Bu tarif az malzeme ile gerçekten çok doyurucu bir seçenek.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Pide yapmayı bilmiyordum.sayenizde öğrendim.paylaştığınız için çok tesekkur ederim.vahide
Adsız dedi ki…
Dün denedim bu güzel tarifini sonuç şahane ellerine sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler