Ce ile çin yemeklerinden, içinde ne olduğunu bildiklerimizi yemeği seviyoruz. Eskiden Ce Mecidiyeköy'de çalışıyordu ve öğle yemeğini sık sık Profilo'da bir çin yemeği dükkanında yiyordu. Bu çorbayı da orda içip, çok beğendiğini söylüyordu.
Sizde de böyle olur mu, yoksa ben mi anormalim bilmiyorum, eşimin dışarıda yediği yemekleri beğenmesini kıskanıyorum. Ben hep daha iyisini yapmak istiyorum . Bu çorbayı ilk yapmam da bu sebepten olmuştur. Şimdi Beşiktaş'ta çalışıyor, arada gittiği Sefer Tasım diye bir lokanta var. Sürekli değişik ve hoş yemekler oluyormuş (ben de bir kere gitmiştim). Şimdiki rakibim o.
Neyse bu çorbayı yapmak için internette araştırdığımda Karadeniz yöresine ait tarifler çıkıyordu. Şimdi içeriğini tam hatırlamıyorum ama, onun malzemeleri bununla pek alakalı değildi, yada benim yapmak istediğim çorba o değildi.
Yabancı sitelerden, çin yemeklerinden araştırıldı ve bulundu. Bu zamana kadar artık kişiselleştirecek ve aklımdan yapacak kadar çok yaptım. Dün akşam da canım istemişti, harika oldu.
Tarifine gelecek olursak, iki kaşık mısır ununu (normal un da olur) sıvıyağda kavuruyorum. Sonra su ilave edip dondurulmuş (yada konserve) mısırları katıp pişmeye bırakıyorum. Arada karıştırarak tabi. Kıvamı çok koyu olmayacak, hatta orjinali şeffaf oluyor ama benimki undan dolayı şeffaf değil. Mısırlar pişince ocaktan almaya yakın bir yumurtayı ayrı bir kasede çırpıp, içine yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Bu çorbanın özelliği, yumurtanın homojen değil oldukça iri parçalar halinde yüzüyor olması.
İlk başlarda görünüş itibariyle yumurtalar pek çekici gelmemişti ama lezzeti harika. Ha tabi tuz eklemeyi unuttuk. İsterseniz pişerken, isterseniz içerken biraz karabiber serpiyoruz. Değişik bir lezzet oluyor. Şeffaf olması dışında tadı restorandakiyle oldukça benzer.
Bir de ıspanak yaptım. Bir yerlerde okumuştum, havuç katıldığında ıspanağın ağız buruşturan özelliği gider diye, gerçekten gidiyor ya da oldukça azalıyor. Bu yüzden artık hep koyuyorum. Yapılışını ise biliyorsunuz .
Yorumlar