Lahana Sarması ve Patates Salatası



Kaç gündür doğru düzgün yemek yapmadım, bunda hafif hasta olmamın da sebebi var tabi. Grip oldum sanırım. Şu anda burnumu çeke çeke yazıyorum.

Ancak dedim ki kendimi salmayacağım akşam gidince yemeğimi yapacağım. Daha önceden haşladığım lahanaları sardım ama lahanalar beklemekten parçalanmışlar. Pek sık yaptığım bir yemek olmadığı için çalımını tutturamadım.  Resimde önde bir biber görünüyor harcım kalınca birkaç tene de biber doldurdum.
Harcı için kıyma, pirinç, bol nane, salça ve tuzu yoğurdum içine koyup sardım. Başka birşey konuyor mu bilmiyorum derken (şimdi geldi aklıma ben soğan koymadım yaaaa). Evet tadındaki eksiklik anlaşıldı. Buraya yazdığım için bir daha unutmam herhalde.



Haşlanmış patatesten yaptığım salataya da, göbek salata, maydanoz ve pırasa doğradım. Taze soğan yerine pırasa kullanıyorum çoğu kez. Zira aldığım bir demet taze soğanı bozulmadan bitirebilmiş değilim hiç. Zeytin yağı, limon ve tuz ile güzelce harmanlayınca tadı nefis oluyor. İsteyen pul biber de ekleyebilir. Bizim aramız pek iyi değil kendisiyle. Bir önceki resimde de görsel amaçlı kullanılmıştır.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 enfes yorum:

Ayça dedi ki...

Geçmiş olsun gece'cim. Sanırım havalar yine çok dengesiz İstanbul'da... Soğansız nasıl oldu dolmanın tadı?

NeS dedi ki...

Geçmiş olsun :( birşey yine dikkatimi çekti taze soğan yerine pırasa ilginç... yine benzersiz ve kendine has tariflerinin.

nrhnmrl dedi ki...

lahana sarması deyince eşim çok sever geçen aldık lahanalardan sorumlu amca onu alırsanız bir daha gelmezsiniz dedi kendi seçtiğini verdi ertesi gün yapalım dedik bir açtık ki lahana hep çürük yakın olsaydı gitmezmiydim o amcanın yanına neyse kalan bir kaç parçadan annem turşu kurdu kısmet ellerine sağlık canım geçmiş olsun bu arada da :=)

Virgo dedi ki...

arasıra bende unuturum soğanı ama tadı bence soğanlı gibi olmuyo afiyet olsun yinede ...

Paşa dedi ki...

hayda ne tesadüf bende lahana sarması yaptım benimki de enfeeess olmuş.senin harca ilaveten SOĞAN, KARABİBER ,MAYDANOZ VE SANA KASE YAĞI, da attım içine senin kide güzel görünüyor. benimde soğan koymayı unuttuğum anlar oluyor aklıma gelirse soğanı 2 ye bölüp içine atıyorum ve en azından yemek lezzetinde ve vitamininden bir şey kaybetmiyor:)))BU ARADA GEÇMİŞ OLSUN PAZAR GÜNÜ BİEŞYİN YOKTU:(((

Sibella dedi ki...

İkisi de çok güzel yemekler, hele patates salatasına bayılırım ben. Ben de bütün salatalara pırasa koyarım senin gibii yemeğini yemediği için eşim böyle değişik şekillerde sunuyorum ben de, hem tadını da çok seviyoruz, ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

her tarifede uydurma lafiyla baslamis