Kaç gündür doğru düzgün yemek yapmadım, bunda hafif hasta olmamın da sebebi var tabi. Grip oldum sanırım. Şu anda burnumu çeke çeke yazıyorum.
Ancak dedim ki kendimi salmayacağım akşam gidince yemeğimi yapacağım. Daha önceden haşladığım lahanaları sardım ama lahanalar beklemekten parçalanmışlar. Pek sık yaptığım bir yemek olmadığı için çalımını tutturamadım. Resimde önde bir biber görünüyor harcım kalınca birkaç tene de biber doldurdum.
Harcı için kıyma, pirinç, bol nane, salça ve tuzu yoğurdum içine koyup sardım. Başka birşey konuyor mu bilmiyorum derken (şimdi geldi aklıma ben soğan koymadım yaaaa). Evet tadındaki eksiklik anlaşıldı. Buraya yazdığım için bir daha unutmam herhalde.
Haşlanmış patatesten yaptığım salataya da, göbek salata, maydanoz ve pırasa doğradım. Taze soğan yerine pırasa kullanıyorum çoğu kez. Zira aldığım bir demet taze soğanı bozulmadan bitirebilmiş değilim hiç. Zeytin yağı, limon ve tuz ile güzelce harmanlayınca tadı nefis oluyor. İsteyen pul biber de ekleyebilir. Bizim aramız pek iyi değil kendisiyle. Bir önceki resimde de görsel amaçlı kullanılmıştır.
Yorumlar