Cumartesi Kahvaltısı Krepleri



Ne zamandır yazmadım biliyorum. Yemek yapmadığımdan değil, orjinal şeyler yapmadığımdan. Bu sabah yaptığım krepler de orjinal değil ama resim çekesim vardı. O yüzden çektim ve yayınlıyorum.



Krebi un, süt ve biraz sıvı yağ ile yapıyorum, böylece tavaya ayrıca yağ koymuyorum. Usta ahçılar gibi krebi havaya atıp çevirmeme eşim şaşıyordu. Bu sabah ona yaptırdım, ilk denemede daha yapabildi.

Krepleri marmelat gibi tatlı şekilde yemekten başka, içine zeytin ezmesi, krem peynir, kaymak-bal, yada salçalı baharatlı kahvaltılıklar sürerek yemek de mümkün. Ben tuzlu versiyonları daha çok severim ama resim çekmek için süzülen reçel görüntüsü istedim.



Bu resimde hazırlarken. Bir yanda da karışık omletimiz hazırlanıyor. Hala bu omletten yiyoruz daha bıkamadık çünkü çok lezettli.
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 enfes yorum:

NesTal dedi ki...

harika gözüküyorlar. ya açım ben şimdi tost yemek istemiyorum yine. o krepler ne güzel giderdi şimdi:( afiyet olsun sizlere...

CANDAN TARİFLER dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK KREBİ BENDE TUZLU LEZZETLERLE YEMEYİ DAHA ÇOK SEVİYORUM ...

Nur dedi ki...

Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor hele ki benim gibi henüz kahvaltı bile yapmamış biri için..:)

Paşa dedi ki...

ya reçeller akarken ağzım sulandı:(((

Ceyda'nın Bahçesi dedi ki...

süper görünüyorlar.bende yapıyorum ama henüz hava atıp çevirmeye cesaret edemedim. bravoooo valla.