Ne zamandır yazmadım biliyorum. Yemek yapmadığımdan değil, orjinal şeyler yapmadığımdan. Bu sabah yaptığım krepler de orjinal değil ama resim çekesim vardı. O yüzden çektim ve yayınlıyorum.
Krebi un, süt ve biraz sıvı yağ ile yapıyorum, böylece tavaya ayrıca yağ koymuyorum. Usta ahçılar gibi krebi havaya atıp çevirmeme eşim şaşıyordu. Bu sabah ona yaptırdım, ilk denemede daha yapabildi.
Krepleri marmelat gibi tatlı şekilde yemekten başka, içine zeytin ezmesi, krem peynir, kaymak-bal, yada salçalı baharatlı kahvaltılıklar sürerek yemek de mümkün. Ben tuzlu versiyonları daha çok severim ama resim çekmek için süzülen reçel görüntüsü istedim.
Bu resimde hazırlarken. Bir yanda da karışık omletimiz hazırlanıyor. Hala bu omletten yiyoruz daha bıkamadık çünkü çok lezettli.
Yorumlar