Ana içeriğe atla

Lavaş Ekmeğinden Sebzeli Pizza



Biliyorsunuz bundan önceki yemeğim dürümdü, dolayısıyla evde bitmemiş lavaşlarım var. Bu sabah kahvaltısına eşim lavaşları ısıt yiyelim dedi, arasına peynir falan koy. Tamam dedim mutfağa girdim. Çıkınca elimdeki bu görüntüye o kadar şaşırdı ki.



Herşey tamamen doğaçlama oldu nasıl yaptım birdenbire ben de bilmiyorum ama harika olmuştu bayıldık ikimizde.



Geniş bir teflon tavam var. Bir lavaşı koydum, dedim çok ince olacak bir tane daha koyayım. Ama Domino's'un çift katlı pizzası gibi olsun diye arasına peynir koymak geldi aklıma. Dolaba baktım biraz kaşar, biraz dil biraz da burger peyniri var. Bu burger peyniri iyi gider dedim. Bir katı döşedim.

Üzerine salçalı birşey olmalı. Salçayı sulandırdım ama dedim ki çiğ kokacak en iyisi zeytinyağında kavurayım. Kavurmaya başladım. Birden bu salçanın içine soğan katılsa fena olmaz dedim. Soğan almak üzere gittim baktım, hepsi kocaman kocaman soğanlar kalmış. Uff şimdi bunu kim soyacak ve gerisi de kalacak.

Dolapta taze soğan vardı. Yeşil kısımlarını biraz kopardım, doğrayıp salçaya kattım. Soğanların yanında maydanozları görmüştüm dedim bunlardan da katayım.

İki kat koyduğum lavaşın üzerine önce salçalı soğanlı karışımı yaydım. Sonra maydanozları serptim. Üzerine bir domatesi ince ince dilimledim, mısır tezgahtaydı omlet için kullanmıştım dedim biraz da ondan katayım. En üste de dil peynirini ince ince dilimleyip yerleştirdim. Ocağı açtım.

Bir süre bekledim baktım üstteki peynirler erimiyor ne yapsam? Kapak da kapadım yok. Sonra lavaşı kenarından biraz kaldırdım, bir miktar su döktüm. Buharıyla lavaş yumuşacık oldu, peynirler domatesler de eridi.

Tabi bütün bunlar yazdığım kadar bile uzun sürmedi. Bu telaşta baharat falan eklemedim. Baharatlar da katılsa daha da güzel olur.

Bu yemeğin püf noktası bence su eklemek oldu. Evdeki malzemelerle daha çeşitli versiyonlar yapılabilir ama su ve buhar gerçekten yumuşacık (elde alıp yediğimizde yamulacak kadar değil ama, gayet dik duruyordu) pizzalar elde edebilirsiniz.

Yorumlar

41 kitchen dedi ki…
ya biz de sık sık lavaş alıyoruz ama sürekli aynı stil yemek sıkıyor bazen son kullanma tarihine kadar tüketemiyoruz şimdi şu fotoğraf beni inanılmaz cezbetti=) mutlaka deneyeceğim
NeS dedi ki…
vaaay harika görüntü gerçekten. uydurmasyon olan yemekler en güzeli zaten.
Nur dedi ki…
harika görünüyor ellerine sağlık..
3prenses dedi ki…
harika bişey olmuş ellerine sağlık.
Paşa dedi ki…
ne kadar muhteşem görüntü ce de kilo alsa barii
gunduz68 dedi ki…
çok ama çok lezzetli görünüyor.bir de benim gibi pizza delisi birine çok iyi gelecek tabi yaparsam:)emeğine sağlık...
Unknown dedi ki…
Nefis bir görüntü, harika bir fikir... gerçekten de Dominosun dublesi gibi olmuş kutluyorum en kısa zamanda en de aypıcam
aaaa ne güzel bir fikirr yapıcam cnm ellerine sağlık sevgiler
Adsız dedi ki…
Ellerine sağlık.
Canım enfes ve mükemmel görünüyor .
Afiyet bal şeker olsun ......
Sevgiler.
Ayca Karaoglan dedi ki…
gece'cim afiyet olsun. öncelikle fotografları çok beğendimmm :) lavaştan pizza yaratıcılığına da bayıldım, eline fikrine sağlık canım...
Bütün yemekleriniz tam çalışan hanımlar için. Evdeki ve eldeki malzemeler :)

Takipçinizim. Sevgiler.
Unknown dedi ki…
Lavaşla pizza iyi fikir,ellerine sağlık,teşekkürler.
Adsız dedi ki…
G ve C bileşkesi çok hoş bizim gibi yani :) pizzanın lavaş hali çok güzel ellerine sağlık..
gülşah dedi ki…
suyu nekadar olucak,lavaşın heryeri ıslanıcakmı altı?
GeCe dedi ki…
yok fazla ıslatmanıza gerek yok, sadece buhar haline geldiğinde lavaşı yumuşatacak kadar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler