Ana içeriğe atla

Yeşil Mercimekli Makarna



Küçükken annem yeşil mercimek yaptığında yanına muhakkak makarna yaptırırdım. İkisi birlikte çok hoşuma gidiyor çünkü. Dün akşam eşim geç saatlere kadar çalışınca bende kendime dünden kalan yeşil mercimeğin yanına makarna yapayım dedim.

Normalde resimde görüldüğü gibi düxgün şekilde değil, yoğurtla karman çorman halde yiyorum. O zaman lezzetler içiçe geçiyor. Baharat kullanmadım ama isterseniz biraz karabiber belki kimyon oldukça yakışır gibime geliyor.

Yorumlar

PAPATYA PRENSES dedi ki…
Ben de karıştırdığım şeyleri mutlaka karman çorman yerim:)
Yeşil mercimeği ne şekilde olursa olsun çok severek yerim.

Bir di yeşil mercimekli pirinç/bulgur pilavı yapmanı öneririm. Ama sonradan birleşme değil,berebar pişerek. Eminim çok seversin..
VİRGO dedi ki…
hımm afiyet olsun bende çok severim haa bide soğan türü farketmez ...afiyet olsun
Unknown dedi ki…
ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE YEŞİL MERCİMEĞE YOĞURDA VE MAKARNAYA ASLA HAYIR DİYEMEM ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
NeS dedi ki…
İkisinin de olduğu zaman bende koyup yemişimdir çoğu kez mercimeği makarnayla. Ama bu görüntü harika. yerken de pekala karıştırabiliriz dimi :)
Gelin Ayşe dedi ki…
Hmmm hiç denemedim. Ayrıca resim super ıkmış, çok havalı, en iyi yemek sitelerindeki resimlerden bile güzel. Çok begendim. Gittike daha güzel oluyor yemek blogun.
ilginç bir ikili ellerine sağlık cnm sevgiler....
lavantin dedi ki…
mercimekle makarna çok yakışır bizde severiz ellerine sağlık GeCe
Cocukla Cocuk dedi ki…
bu mercimek yemeğine tek başına da bayılırım ben, spagetti ve yoğurtla da muhteşem bir goruntusu var, napsak bozsak mı rejimleri
Paşa dedi ki…
hım bende severimmmmmmmmmmm

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler