Ana içeriğe atla

Yeşil Mercimekli Makarna



Küçükken annem yeşil mercimek yaptığında yanına muhakkak makarna yaptırırdım. İkisi birlikte çok hoşuma gidiyor çünkü. Dün akşam eşim geç saatlere kadar çalışınca bende kendime dünden kalan yeşil mercimeğin yanına makarna yapayım dedim.

Normalde resimde görüldüğü gibi düxgün şekilde değil, yoğurtla karman çorman halde yiyorum. O zaman lezzetler içiçe geçiyor. Baharat kullanmadım ama isterseniz biraz karabiber belki kimyon oldukça yakışır gibime geliyor.

Yorumlar

PAPATYA PRENSES dedi ki…
Ben de karıştırdığım şeyleri mutlaka karman çorman yerim:)
Yeşil mercimeği ne şekilde olursa olsun çok severek yerim.

Bir di yeşil mercimekli pirinç/bulgur pilavı yapmanı öneririm. Ama sonradan birleşme değil,berebar pişerek. Eminim çok seversin..
VİRGO dedi ki…
hımm afiyet olsun bende çok severim haa bide soğan türü farketmez ...afiyet olsun
Unknown dedi ki…
ELLERİNİZE SAĞLIK BENDE YEŞİL MERCİMEĞE YOĞURDA VE MAKARNAYA ASLA HAYIR DİYEMEM ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
NeS dedi ki…
İkisinin de olduğu zaman bende koyup yemişimdir çoğu kez mercimeği makarnayla. Ama bu görüntü harika. yerken de pekala karıştırabiliriz dimi :)
Gelin Ayşe dedi ki…
Hmmm hiç denemedim. Ayrıca resim super ıkmış, çok havalı, en iyi yemek sitelerindeki resimlerden bile güzel. Çok begendim. Gittike daha güzel oluyor yemek blogun.
ilginç bir ikili ellerine sağlık cnm sevgiler....
lavantin dedi ki…
mercimekle makarna çok yakışır bizde severiz ellerine sağlık GeCe
Cocukla Cocuk dedi ki…
bu mercimek yemeğine tek başına da bayılırım ben, spagetti ve yoğurtla da muhteşem bir goruntusu var, napsak bozsak mı rejimleri
Paşa dedi ki…
hım bende severimmmmmmmmmmm

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Taze Fasulye Kavurması

Taze fasulyeler ike her zaman zeytinyağlı yemek yapmak zorunda değilsiniz. Özellikle çocuklar kuru yiyecekleri daha çok sevdiğinden bu tip bir yemeği daha kolay yiyeceklerdir. Önce fasulyeleri haşlıyoruz. Renkleri koyulaşınca suyunu süzüp, mısır ununa bulayarak az yağlı tavada kavuruyoruz. İsterseniz mısır ununun içine baharatlar da ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...