Ana içeriğe atla

Kırmızı Biber Salatası, Garnitürlü Tavuk



Merhaba merhaba...

Ne zamandır doğru düzgün bir yemek pişirip de koyamamıştım bloguma, ancak bu akşam biraz daha özenli hazırladım.



Aslında yemeklerim orjinal şeyler değiller. Sadece canım resim çekmek istemişti ve görünüşleri de gerçekten çok renkli.



Kırımızı biberi çok severim hafta sonu evdeyken diğer evlerden kokusu geldi burnuma. Ah dedim ne zamandır yapmamışım. Aslında közlenmişi daha güzel de o kadar uğraşamadım. Suyla haşladım. Sonra kabuklarını soydum. Üzerine sarımsaklı sirkeli bir karışım ve yağ (gerçi ben yağ koymadım ama) harika bir lezzet oluyor.

Daha önce pencere önü bostanları serisinden dereotu aldığımzı söylemiştim. Küçük bostanımız bizi beslemeye devam ediyor, günden güne artan mahsulleriyle.

Görmüş olduğunuz demetten haftada 3 kere falan elde ediyoruz. O kadar taze ki hiç satın alınan dereotlarına benzemiyor. Tadı da daha keskin.

Bu dereotu saksısında boş kalan yerler vardı oralara da ayrıca tohum alıp ektik bir haftada çıktılar. daha minikler ama eskilerinin çıkması 2 ayı bulmuştu. Demekki bu zamanda ekilirse hemen çıkıyor.

Birde maydanoz tohumu alıp ektik ama daha teşrif etmediler kendileri dünyaya. Bakalım o nasıl olacak çok merak ediyorum.

Bir de nane kaldı alıp ekilecek ve nefis naneli ayranlar yapılacak yaz sıcaklığında. İnşallah.



Neyse efendim bir de soya soslu tavuk yaptım ve yanına garnitür olarak mantar, bezelye ve havuçtan oluşan bir sebzeli karışım.

Sebze karışımında fesleğeni çok seviyorum. Biraz yağ ile kapağı kapalı tencerede pişiriyorum.

Tavukları ise soya sosu, yine az zeytinyağı, baharatlar ile harmanlayıp kapalı kapaklı tencerede kendi suyuyla pişiriyorum. Kısa sürede hazır oluyor.



Üzerine de görünüm açısından biraz kaşar peyniri rendeledim.

Basit pratik sağlıklı bir akşam işten gelince yapma yemeği oldu... :))



Afiyet olsun.

Yorumlar

Ayça dedi ki…
Bayılırım kırmızı bibere :) İlk fotograf beni ye diye bağırıyor :) Ellerine sağlık canım.
Papatya Prenses dedi ki…
Közlenmiş kırmızı biber istedi canım! Hele nohut salatasının içinde harika oluyor..
Fotoğraflar harika:)
Ellerine sağlık....
NeSTaL dedi ki…
kırmızı biber bende çok severim. bugün hatta menümde vardı yedim. harikaydı tadı. :) fotolar çok güzel çekmiş. özendiriyoorrr.
Esin (Huysuzbalık) dedi ki…
Ellerine sağlık. Rengarenk bir sunum olmuş. Biz de aldık pencere önü bostanı ama benim rokalar sizlere ömür. Bu dereotlarına imrendim şimdi. SEvgiler...
Paşa dedi ki…
oh maşşallah nefis görünüyorlar ellerine sağlık afiyet bal olsun canım..
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Bu akşamın da menüsü belli oldu yarın akşama Allah Kerim :)
Çok ciddiyim yarın yazarım görürsün :P
CANDAN TARİFLER dedi ki…
KIRMIZI BİBER RENGİNE KOKUSUNA LEZZETİNE HAYRANIM ASLA HAYIR DİYEMECEĞİM BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR...
Mavianne dedi ki…
çok beğendim burayı ben fotoğraflar da süper
yaptıklarında
ben de beklerim
sevgiler :)
Gelin Ayşe dedi ki…
Resimler harika. Özelllikle ilk cektigin fotografa bayıldım. :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …