Ana içeriğe atla

Kırmızı Biber Salatası, Garnitürlü Tavuk



Merhaba merhaba...

Ne zamandır doğru düzgün bir yemek pişirip de koyamamıştım bloguma, ancak bu akşam biraz daha özenli hazırladım.



Aslında yemeklerim orjinal şeyler değiller. Sadece canım resim çekmek istemişti ve görünüşleri de gerçekten çok renkli.



Kırımızı biberi çok severim hafta sonu evdeyken diğer evlerden kokusu geldi burnuma. Ah dedim ne zamandır yapmamışım. Aslında közlenmişi daha güzel de o kadar uğraşamadım. Suyla haşladım. Sonra kabuklarını soydum. Üzerine sarımsaklı sirkeli bir karışım ve yağ (gerçi ben yağ koymadım ama) harika bir lezzet oluyor.

Daha önce pencere önü bostanları serisinden dereotu aldığımzı söylemiştim. Küçük bostanımız bizi beslemeye devam ediyor, günden güne artan mahsulleriyle.

Görmüş olduğunuz demetten haftada 3 kere falan elde ediyoruz. O kadar taze ki hiç satın alınan dereotlarına benzemiyor. Tadı da daha keskin.

Bu dereotu saksısında boş kalan yerler vardı oralara da ayrıca tohum alıp ektik bir haftada çıktılar. daha minikler ama eskilerinin çıkması 2 ayı bulmuştu. Demekki bu zamanda ekilirse hemen çıkıyor.

Birde maydanoz tohumu alıp ektik ama daha teşrif etmediler kendileri dünyaya. Bakalım o nasıl olacak çok merak ediyorum.

Bir de nane kaldı alıp ekilecek ve nefis naneli ayranlar yapılacak yaz sıcaklığında. İnşallah.



Neyse efendim bir de soya soslu tavuk yaptım ve yanına garnitür olarak mantar, bezelye ve havuçtan oluşan bir sebzeli karışım.

Sebze karışımında fesleğeni çok seviyorum. Biraz yağ ile kapağı kapalı tencerede pişiriyorum.

Tavukları ise soya sosu, yine az zeytinyağı, baharatlar ile harmanlayıp kapalı kapaklı tencerede kendi suyuyla pişiriyorum. Kısa sürede hazır oluyor.



Üzerine de görünüm açısından biraz kaşar peyniri rendeledim.

Basit pratik sağlıklı bir akşam işten gelince yapma yemeği oldu... :))



Afiyet olsun.

Yorumlar

Ayca Karaoglan dedi ki…
Bayılırım kırmızı bibere :) İlk fotograf beni ye diye bağırıyor :) Ellerine sağlık canım.
PAPATYA PRENSES dedi ki…
Közlenmiş kırmızı biber istedi canım! Hele nohut salatasının içinde harika oluyor..
Fotoğraflar harika:)
Ellerine sağlık....
NeS dedi ki…
kırmızı biber bende çok severim. bugün hatta menümde vardı yedim. harikaydı tadı. :) fotolar çok güzel çekmiş. özendiriyoorrr.
HUYSUZBALIK dedi ki…
Ellerine sağlık. Rengarenk bir sunum olmuş. Biz de aldık pencere önü bostanı ama benim rokalar sizlere ömür. Bu dereotlarına imrendim şimdi. SEvgiler...
Paşa dedi ki…
oh maşşallah nefis görünüyorlar ellerine sağlık afiyet bal olsun canım..
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Bu akşamın da menüsü belli oldu yarın akşama Allah Kerim :)
Çok ciddiyim yarın yazarım görürsün :P
Unknown dedi ki…
KIRMIZI BİBER RENGİNE KOKUSUNA LEZZETİNE HAYRANIM ASLA HAYIR DİYEMECEĞİM BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR...
MAVİANNE dedi ki…
çok beğendim burayı ben fotoğraflar da süper
yaptıklarında
ben de beklerim
sevgiler :)
Gelin Ayşe dedi ki…
Resimler harika. Özelllikle ilk cektigin fotografa bayıldım. :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler