Merhaba merhaba...
Ne zamandır doğru düzgün bir yemek pişirip de koyamamıştım bloguma, ancak bu akşam biraz daha özenli hazırladım.
Aslında yemeklerim orjinal şeyler değiller. Sadece canım resim çekmek istemişti ve görünüşleri de gerçekten çok renkli.
Kırımızı biberi çok severim hafta sonu evdeyken diğer evlerden kokusu geldi burnuma. Ah dedim ne zamandır yapmamışım. Aslında közlenmişi daha güzel de o kadar uğraşamadım. Suyla haşladım. Sonra kabuklarını soydum. Üzerine sarımsaklı sirkeli bir karışım ve yağ (gerçi ben yağ koymadım ama) harika bir lezzet oluyor.
Daha önce pencere önü bostanları serisinden dereotu aldığımzı söylemiştim. Küçük bostanımız bizi beslemeye devam ediyor, günden güne artan mahsulleriyle.
Görmüş olduğunuz demetten haftada 3 kere falan elde ediyoruz. O kadar taze ki hiç satın alınan dereotlarına benzemiyor. Tadı da daha keskin.
Bu dereotu saksısında boş kalan yerler vardı oralara da ayrıca tohum alıp ektik bir haftada çıktılar. daha minikler ama eskilerinin çıkması 2 ayı bulmuştu. Demekki bu zamanda ekilirse hemen çıkıyor.
Birde maydanoz tohumu alıp ektik ama daha teşrif etmediler kendileri dünyaya. Bakalım o nasıl olacak çok merak ediyorum.
Bir de nane kaldı alıp ekilecek ve nefis naneli ayranlar yapılacak yaz sıcaklığında. İnşallah.
Neyse efendim bir de soya soslu tavuk yaptım ve yanına garnitür olarak mantar, bezelye ve havuçtan oluşan bir sebzeli karışım.
Sebze karışımında fesleğeni çok seviyorum. Biraz yağ ile kapağı kapalı tencerede pişiriyorum.
Tavukları ise soya sosu, yine az zeytinyağı, baharatlar ile harmanlayıp kapalı kapaklı tencerede kendi suyuyla pişiriyorum. Kısa sürede hazır oluyor.
Üzerine de görünüm açısından biraz kaşar peyniri rendeledim.
Basit pratik sağlıklı bir akşam işten gelince yapma yemeği oldu... :))
Afiyet olsun.
Yorumlar
Fotoğraflar harika:)
Ellerine sağlık....
Çok ciddiyim yarın yazarım görürsün :P
yaptıklarında
ben de beklerim
sevgiler :)