Ana içeriğe atla

Sebzeli Krep



Sebze yemeklerine şık bir görünüm ve daha iştahlı bir yiyiş kazandırmak için kreple servis etmek harika bir yöntem. Biraz daha zahmetli ama hiç sevilmeyen sebzeleri bile yedirebiliyor insan bu yolla.



Biraz soğan, kırmızı ve yeşil biber, kabak ve patlıcandan oluşan bir sebze karışımını baharat ve tuzla tatlandırarak pişirdim.



Sadece patlıcanları önceden kızartıp diğer karışıma kattım çünkü sotelenerek sanki çiğ kalır gibime geldi.



Sevdiğim baharatlarla karıştırdım ha bir de birkaç diş sarımsak doğramıştım.Bir yandan da süt sıvıyağ ve un ile krep hamuru hazırlayıp krepleri pişirdim.



Üzerine peynir koyup fırında peynir eriyene kadar tuttum. Tadı da görüntüsü kadar muhteşem oldu.

Yorumlar

NeSTaL dedi ki…
görüntüsü de güzel. tadı da eminim öyledir. afiyet olmuş. :)
Virgo dedi ki…
hımm afiyet olsun..
GizliYorumcu dedi ki…
Tariflerin içinde kaybettim kendimi,ne güzel bir blog bu ya,ellerinize sağlık.Görsel olarak muhteşem şeyler paylaşmışsınız teşekkürler,eminim ki tadları da bir o kadar harikadır.Fırsat buldukça tariflerinizle harikalar yaratmayı planlıyorum ama kilo alırsam küsmek zorunda kalacağım,haberiniz olsun:)Takipteyim...
Esin (Huysuzbalık) dedi ki…
Of bu leziz görünüm bana bile sebze yedirebilir. :) Şahane görünüyor ellerine sağlık Gececim. Sivrisinekler sürekli ilaçlamadan güçlü olanları kalmış onların ısırığı hiç geçmiyo 3 hafta oldu benim de. :( Geçmiş olsun. Sevgiler...
KelebekGibi dedi ki…
Lezzeti eminim güzeldir ama bu görüntü ne yaaa, sahane görüntüsü ye beni diyor. Öylede güzel kizarmis ki, eline saglik ;)
SMİLENA dedi ki…
ay bu harika bişey.eline sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …