Ana içeriğe atla

Sebzeli Krep



Sebze yemeklerine şık bir görünüm ve daha iştahlı bir yiyiş kazandırmak için kreple servis etmek harika bir yöntem. Biraz daha zahmetli ama hiç sevilmeyen sebzeleri bile yedirebiliyor insan bu yolla.



Biraz soğan, kırmızı ve yeşil biber, kabak ve patlıcandan oluşan bir sebze karışımını baharat ve tuzla tatlandırarak pişirdim.



Sadece patlıcanları önceden kızartıp diğer karışıma kattım çünkü sotelenerek sanki çiğ kalır gibime geldi.



Sevdiğim baharatlarla karıştırdım ha bir de birkaç diş sarımsak doğramıştım.Bir yandan da süt sıvıyağ ve un ile krep hamuru hazırlayıp krepleri pişirdim.



Üzerine peynir koyup fırında peynir eriyene kadar tuttum. Tadı da görüntüsü kadar muhteşem oldu.

Yorumlar

NeS dedi ki…
görüntüsü de güzel. tadı da eminim öyledir. afiyet olmuş. :)
VİRGO dedi ki…
hımm afiyet olsun..
GizliYorumcu dedi ki…
Tariflerin içinde kaybettim kendimi,ne güzel bir blog bu ya,ellerinize sağlık.Görsel olarak muhteşem şeyler paylaşmışsınız teşekkürler,eminim ki tadları da bir o kadar harikadır.Fırsat buldukça tariflerinizle harikalar yaratmayı planlıyorum ama kilo alırsam küsmek zorunda kalacağım,haberiniz olsun:)Takipteyim...
HUYSUZBALIK dedi ki…
Of bu leziz görünüm bana bile sebze yedirebilir. :) Şahane görünüyor ellerine sağlık Gececim. Sivrisinekler sürekli ilaçlamadan güçlü olanları kalmış onların ısırığı hiç geçmiyo 3 hafta oldu benim de. :( Geçmiş olsun. Sevgiler...
KelebekGibi dedi ki…
Lezzeti eminim güzeldir ama bu görüntü ne yaaa, sahane görüntüsü ye beni diyor. Öylede güzel kizarmis ki, eline saglik ;)
SMİLENA dedi ki…
ay bu harika bişey.eline sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler