Ana içeriğe atla

Kabak Ezme, Kimyonlu Sebze Sote




Geçen gün bu sitemdeki tüm resimleri büyütmek adına düzenlemeye başlamıştım, farkettim ki ne zamandır yazı yazmamışım buraya. Gerçi GeCe ye de fazla yazamadım ya neyse.

Bu yemeği tatilden döndükten sonra ilk gün yaptım. Zira otelin ahçısı o kadar güzel şeyler yapıyordu ki, her yemek sonrasında ben ahçıya gidip tarif sordum desem yeridir. O da zaten yemeklerin başında belki soran olur diye bekliyor :)

Resimde açık renkli salatayı yediğimiz zaman kereviz salatasına benzettik ama içinde kereviz yok. Kabağı ve havucu anladık ama tam tarifini sordum ben yine de. Adının Kabak Ezmesi olduğunu söyledi ezilen birşey yok ama içinde hepsi rende.

Kabakları çiğ olarak (ilk defa kabağın çiğ kullanıldığı birşeye rasladığım için şaşırdım) rendeliyoruz. Havuç ve bir miktar yeşil elmayı da rendeleyip, sarımsaklı yoğurt ve mayonez karışımına buluyruz. Bir de içine ceviz parçaları ekliyoruz. Enfesti kesinlikle kereviz salatasından daha güzel.

Bir diğer aldığım tarif ise resimdeki sebze sote. Kabak havuç ve mantar sotelenmiş tadları çok yakışmış ama bizim asıl beğenmemize sebep olan bu karışımda kimyon olması. Sanıyorum tuz ve karabiber de var ama kimyon kesinlikle çok yakışmış, sebzelerde düşünemezdim kimyonu.

Tabaktaki bir diğer yemek de soya soslu tavuğum, artık acil sofraların vazgeçilemezi benim için. Soya sosu ve çeşitli baharatları karıştırıp az yağda kapalı tencerede pişiriyorum kendi suyuyla. Hafif ve leziz oluyor.

Yorumlar

MAVİANNE dedi ki…
harika görünüyor valla
çok lezzetli olduğuna şüphem yok
hele de aşağıdaki krep
vay vay vay :))
pembecikolata dedi ki…
Süper tarifler!!!Çok sevdim:)
PAPATYA PRENSES dedi ki…
salatalarda elma kullanma fikrine neden bilmem alışamadım ama deniycem bir gün:)

kimyon bir çok şeye yakışıyor,bayılıyorum kokusuna ve tadına.

ellerine sağlık canım..
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Dönüşü muhteşem oldu diye buna denir :)
Salata ve tavuğu bu akşam deneyeceğim, beni en büyük derdimden kurtardın yine, aradaki açığı kapatman gerek :))
NeS dedi ki…
Görüntü harika. Kabağı çiğ olsa bile yerim derdim hep, demek bu tarif tam bana göre. :))
SMİLENA dedi ki…
of of nasıl acıktım.şahane görünüyor.hele şu kabak...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler