Ana içeriğe atla

Kabak Ezme, Kimyonlu Sebze Sote




Geçen gün bu sitemdeki tüm resimleri büyütmek adına düzenlemeye başlamıştım, farkettim ki ne zamandır yazı yazmamışım buraya. Gerçi GeCe ye de fazla yazamadım ya neyse.

Bu yemeği tatilden döndükten sonra ilk gün yaptım. Zira otelin ahçısı o kadar güzel şeyler yapıyordu ki, her yemek sonrasında ben ahçıya gidip tarif sordum desem yeridir. O da zaten yemeklerin başında belki soran olur diye bekliyor :)

Resimde açık renkli salatayı yediğimiz zaman kereviz salatasına benzettik ama içinde kereviz yok. Kabağı ve havucu anladık ama tam tarifini sordum ben yine de. Adının Kabak Ezmesi olduğunu söyledi ezilen birşey yok ama içinde hepsi rende.

Kabakları çiğ olarak (ilk defa kabağın çiğ kullanıldığı birşeye rasladığım için şaşırdım) rendeliyoruz. Havuç ve bir miktar yeşil elmayı da rendeleyip, sarımsaklı yoğurt ve mayonez karışımına buluyruz. Bir de içine ceviz parçaları ekliyoruz. Enfesti kesinlikle kereviz salatasından daha güzel.

Bir diğer aldığım tarif ise resimdeki sebze sote. Kabak havuç ve mantar sotelenmiş tadları çok yakışmış ama bizim asıl beğenmemize sebep olan bu karışımda kimyon olması. Sanıyorum tuz ve karabiber de var ama kimyon kesinlikle çok yakışmış, sebzelerde düşünemezdim kimyonu.

Tabaktaki bir diğer yemek de soya soslu tavuğum, artık acil sofraların vazgeçilemezi benim için. Soya sosu ve çeşitli baharatları karıştırıp az yağda kapalı tencerede pişiriyorum kendi suyuyla. Hafif ve leziz oluyor.

Yorumlar

MAVİANNE dedi ki…
harika görünüyor valla
çok lezzetli olduğuna şüphem yok
hele de aşağıdaki krep
vay vay vay :))
pembecikolata dedi ki…
Süper tarifler!!!Çok sevdim:)
PAPATYA PRENSES dedi ki…
salatalarda elma kullanma fikrine neden bilmem alışamadım ama deniycem bir gün:)

kimyon bir çok şeye yakışıyor,bayılıyorum kokusuna ve tadına.

ellerine sağlık canım..
VOLKAN - KALDERA dedi ki…
Dönüşü muhteşem oldu diye buna denir :)
Salata ve tavuğu bu akşam deneyeceğim, beni en büyük derdimden kurtardın yine, aradaki açığı kapatman gerek :))
NeS dedi ki…
Görüntü harika. Kabağı çiğ olsa bile yerim derdim hep, demek bu tarif tam bana göre. :))
SMİLENA dedi ki…
of of nasıl acıktım.şahane görünüyor.hele şu kabak...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl