Ana içeriğe atla

Sulu Köfte, Pastırmalı Rokalı Yumurta, Fırında Makarna


Dün akşam eşime güzel bir yemek hazırlamak istedim, aslında resimde görülenden daha fazla şey yaptım ama sadece bunları çektim. Ekşili sulu köfte ki eşim bayılır. Köftenin içine neler konacağı konusunda emin değildim. Birçok siteye baktım ve kendime göre şu şekilde yaptım. Ancak anneminkine benzemedi sanırım onunki daha sadeydi.


Kıyma, ufalanmış ekmek, soğan, maydanoz, pirinç, yumurta ve biraz karabiber ile kimyon ekledim. Bu haliyle aynı kuru köfte tarifine benzedi. Farklı olarak içinde biraz da pirinç var.

Biraz sıvıyağ ilave ettiğim kaynar suda pişirdikten sonra bir kasede 1 yumurta, biraz un ve yarım limon suyunu karıştırdım, biraz da su kattım çünkü çok koyu idi. Sonra bu karışımı köftelere yavaş yavaş dökerek biraz daha pişirdim ve kapattım. Servis ederken üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber döktüm.


Bu da geçen hafta annemlere gittiğimizde yaptığım birşeydi. Daha önce bu yazımda dergiden resmini çekip tarifini vermiştim. Benim yumurtalarımın kalın olması dışında çok nefisti. Biraz daha ince yapmalıymışım.


Dün akşam bir de fırında makarna yaptım. Çubuk makarnaları haşladım. Borcam tepsiyi margarin ile yağladım. Makarnaları yaydım ( makarna mitarı az geldi benim yoksa iki kat yapmayı düşünmüştüm), üzerine bol beyaz peynir ve maydonoz serptim. Ayrı bir kapta yaptığım beşamel sosu da döküp biraz kaşar peyniri takviyesi ile fırınladım. Beşamel sos tadını bir anda zenginleştiriyor ve sıradan bir peynirli makarnayı değiştiriyor.

Yorumlar

MAVİANNE dedi ki…
offf çok süper herşey
ellerine sağlık
Unknown dedi ki…
Menü harikaymış :) Görüntü ve sunum da öyle, afiyet olsun.
Paşa dedi ki…
AMANIN BU NE BÖYLE NE GÜZELDE GÖRÜNÜYORLAR ELLERİNE SAĞLIK..ORTADAKİ YUMURTAYI YEMİŞ OLARAK ÇOK LEZZETLİ OLDUĞUNU SÖYLEMELİYİM..
SMİLENA dedi ki…
enfes olmuşlar.harika şeyler yapıyorsun..
NeS dedi ki…
yemek sitelerine iftardan sonra bakmak akıllıcaymış. :) görüntüler harika eminim tatları da öyledir. zaten paşa da belirtmiş. pastırmalı rokalı yumurta çok değişik duruyor. basit bir yumurtaya hayat katmış. :)
SenaBera dedi ki…
Hepsi de nefis görünüyor, ellerine sağlık... Ben sulu köftenin köftesine ekmek ve yumurta koymuyorum, yumurta harcı fazla cıvıklaştırıp zor yoğurulup, zor şekil verilir bir hale getiriyor önceki denemelerime göre.. Sanırım kalkıp bu saatte fırın makarna yapacağım....:)
SSE dedi ki…
Yumurtalı sarmaya bayıldım, hemen yapmalıyım :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler