Nişastalı Tavuk



Geçende Kırmızı Mutfak'ın izleyicilerini karıştırırken Eya's Cookies sitesi ile karşılaştım. Bu tarif ise çok hoşuma gitti, kaç gündür yapacaktım ama nihayet dün yaptım. O kadar hoşuma gitti ki Ce dedi haftada bir böyle bir yemek yiyelim.



Benim resimlerim onunki kadar güzel çıkmadı ama çok güzel bir yemek çıkıyor karşınıza. Belki salata ile servis edildiği için çok hafif ve aynı zamanda çok doyurucuydu. Başka yemeklerimiz de olmasına rağmen, bunu bitirip kalktık.




Biz salata sosu ile yedik. Çok lezettliydi. Nişastanın varlığından mıdır bilmem, bildiğimiz tadı çok değişti.



Yapılışı ise şöyle. Kemiksiz doğranmış tavukları, biraz yağ, soya sosu ve nişasta ile karıştırıp kızartıyoruz. Kızartırken 1-2 diş ezilmiş sarımsak atıyoruz içine. Kısa sürede pişiyorlar zaten. Sonra da salatanın üzerinde servis ediyoruz.




Kısa sürede de bitiyor zaten :)
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 enfes yorum:

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

En hoşu da en son resim. :) ellerine sağlık. Nişasta ilginçmiş deneyeceğim ben de. Sevgiler...

NeSTaL dedi ki...

Çok güzel gözüküyor. Sezar salata olmuş yani. Bayılırım. :) Nişastayla kızartılan tavuğun tadını merak ettim. Denemeliyim.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Nişasta yumuşatıyor mu acaba ilginç geldi, yarın deneyim pazarları farklı şeyler ister benimkiler.Sevgiler.

Paşa dedi ki...

ooo hamarat yapmış yemiş bile:)
çabuk pişiyor ve çabuk bitiyor sanırım:)

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Denedim.Tek kelimeyle muhteşem,bir daha başka türlü tavuk yapmam herhalde,yanına biraz pirinç pilav ve ve sebze garnitürü ile sundum.Teşekkürler

SerpiL dedi ki...

hemen bu sostan alınacak:)

Sibella dedi ki...

Hımmm, yaklaşık 15 sene önce kadar bir arkadaşımda yiyip müdavimi oldum ben bu nişastalı tavuğun. Benim elimden de çok kişiler yiyip çok beğenmiştir. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir süredir yapmamıştım, iyi ki hatırlattın, ben de yapayım da blogumda paylaşayım bari. Yalnız ben yaparken, tavukları nişastalayıp, az yağda döndürdükten sonra soya sosunu ekliyorum. Benimkinin rengi birazcık daha koyu oluyor. Ve tavukları çıkardıktan sonra tavada kalan soyalı yağda jülyen doğranmış soğan ve biberleri de pişirip üzerine alıyorum. Böyle de deneyebilirsin, hem değişiklik olur hem de gerçekten çok lezzetli oluyor. Sevgiler :)