Ana içeriğe atla

Nişastalı Tavuk



Geçende Kırmızı Mutfak'ın izleyicilerini karıştırırken Eya's Cookies sitesi ile karşılaştım. Bu tarif ise çok hoşuma gitti, kaç gündür yapacaktım ama nihayet dün yaptım. O kadar hoşuma gitti ki Ce dedi haftada bir böyle bir yemek yiyelim.



Benim resimlerim onunki kadar güzel çıkmadı ama çok güzel bir yemek çıkıyor karşınıza. Belki salata ile servis edildiği için çok hafif ve aynı zamanda çok doyurucuydu. Başka yemeklerimiz de olmasına rağmen, bunu bitirip kalktık.




Biz salata sosu ile yedik. Çok lezettliydi. Nişastanın varlığından mıdır bilmem, bildiğimiz tadı çok değişti.



Yapılışı ise şöyle. Kemiksiz doğranmış tavukları, biraz yağ, soya sosu ve nişasta ile karıştırıp kızartıyoruz. Kızartırken 1-2 diş ezilmiş sarımsak atıyoruz içine. Kısa sürede pişiyorlar zaten. Sonra da salatanın üzerinde servis ediyoruz.




Kısa sürede de bitiyor zaten :)

Yorumlar

HUYSUZBALIK dedi ki…
En hoşu da en son resim. :) ellerine sağlık. Nişasta ilginçmiş deneyeceğim ben de. Sevgiler...
NeS dedi ki…
Çok güzel gözüküyor. Sezar salata olmuş yani. Bayılırım. :) Nişastayla kızartılan tavuğun tadını merak ettim. Denemeliyim.
Kaymaklı Kadayıf dedi ki…
Nişasta yumuşatıyor mu acaba ilginç geldi, yarın deneyim pazarları farklı şeyler ister benimkiler.Sevgiler.
Paşa dedi ki…
ooo hamarat yapmış yemiş bile:)
çabuk pişiyor ve çabuk bitiyor sanırım:)
Kaymaklı Kadayıf dedi ki…
Denedim.Tek kelimeyle muhteşem,bir daha başka türlü tavuk yapmam herhalde,yanına biraz pirinç pilav ve ve sebze garnitürü ile sundum.Teşekkürler
balböcükleri dedi ki…
hemen bu sostan alınacak:)
Sibella dedi ki…
Hımmm, yaklaşık 15 sene önce kadar bir arkadaşımda yiyip müdavimi oldum ben bu nişastalı tavuğun. Benim elimden de çok kişiler yiyip çok beğenmiştir. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir süredir yapmamıştım, iyi ki hatırlattın, ben de yapayım da blogumda paylaşayım bari. Yalnız ben yaparken, tavukları nişastalayıp, az yağda döndürdükten sonra soya sosunu ekliyorum. Benimkinin rengi birazcık daha koyu oluyor. Ve tavukları çıkardıktan sonra tavada kalan soyalı yağda jülyen doğranmış soğan ve biberleri de pişirip üzerine alıyorum. Böyle de deneyebilirsin, hem değişiklik olur hem de gerçekten çok lezzetli oluyor. Sevgiler :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Balzamik Sirkeli Sebze Sote

Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım. Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir. Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım. Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...