Ana içeriğe atla

Nişastalı Tavuk



Geçende Kırmızı Mutfak'ın izleyicilerini karıştırırken Eya's Cookies sitesi ile karşılaştım. Bu tarif ise çok hoşuma gitti, kaç gündür yapacaktım ama nihayet dün yaptım. O kadar hoşuma gitti ki Ce dedi haftada bir böyle bir yemek yiyelim.



Benim resimlerim onunki kadar güzel çıkmadı ama çok güzel bir yemek çıkıyor karşınıza. Belki salata ile servis edildiği için çok hafif ve aynı zamanda çok doyurucuydu. Başka yemeklerimiz de olmasına rağmen, bunu bitirip kalktık.




Biz salata sosu ile yedik. Çok lezettliydi. Nişastanın varlığından mıdır bilmem, bildiğimiz tadı çok değişti.



Yapılışı ise şöyle. Kemiksiz doğranmış tavukları, biraz yağ, soya sosu ve nişasta ile karıştırıp kızartıyoruz. Kızartırken 1-2 diş ezilmiş sarımsak atıyoruz içine. Kısa sürede pişiyorlar zaten. Sonra da salatanın üzerinde servis ediyoruz.




Kısa sürede de bitiyor zaten :)

Yorumlar

HUYSUZBALIK dedi ki…
En hoşu da en son resim. :) ellerine sağlık. Nişasta ilginçmiş deneyeceğim ben de. Sevgiler...
NeS dedi ki…
Çok güzel gözüküyor. Sezar salata olmuş yani. Bayılırım. :) Nişastayla kızartılan tavuğun tadını merak ettim. Denemeliyim.
Kaymaklı Kadayıf dedi ki…
Nişasta yumuşatıyor mu acaba ilginç geldi, yarın deneyim pazarları farklı şeyler ister benimkiler.Sevgiler.
Paşa dedi ki…
ooo hamarat yapmış yemiş bile:)
çabuk pişiyor ve çabuk bitiyor sanırım:)
Kaymaklı Kadayıf dedi ki…
Denedim.Tek kelimeyle muhteşem,bir daha başka türlü tavuk yapmam herhalde,yanına biraz pirinç pilav ve ve sebze garnitürü ile sundum.Teşekkürler
balböcükleri dedi ki…
hemen bu sostan alınacak:)
Sibella dedi ki…
Hımmm, yaklaşık 15 sene önce kadar bir arkadaşımda yiyip müdavimi oldum ben bu nişastalı tavuğun. Benim elimden de çok kişiler yiyip çok beğenmiştir. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir süredir yapmamıştım, iyi ki hatırlattın, ben de yapayım da blogumda paylaşayım bari. Yalnız ben yaparken, tavukları nişastalayıp, az yağda döndürdükten sonra soya sosunu ekliyorum. Benimkinin rengi birazcık daha koyu oluyor. Ve tavukları çıkardıktan sonra tavada kalan soyalı yağda jülyen doğranmış soğan ve biberleri de pişirip üzerine alıyorum. Böyle de deneyebilirsin, hem değişiklik olur hem de gerçekten çok lezzetli oluyor. Sevgiler :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler