Ana içeriğe atla

Sıcak Salata


Aslında yeni ve orjinal bir tarif değil benimki. Soğuk kış akşamlarında işten eve gelip de dolaptan çıkan malzemelerle salata yaptığınızda onu yemek pek de kolay değil. Ben de sebzelerin soğunu alacak bir fikri uyarladım.


Elimizde hangi malzemeler varsa farketmez, hepsini doğruyorum. Bir taraftan da bir avuç kadar arpa şehriyeyi haşlıyorum. Suyu bitince hop salatanın içine sıcak sıcak. Biraz sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyorum, işte ılık ve doyurucu bir salata.


Evde fazla malzeme yoksa da farketmez, mesela bu sadece havuç ve şehriye. Yine havuç ve kereviz, yada beyaz lahana ne isterseniz onlardan yapabilirsiniz.


 

 Ve böyle bir salata yanında pamuk patateslerimle birlikte haftasonlarında bizim için ideal bir öğle yemeği.

Yorumlar

PAPATYA PRENSES dedi ki…
nasıl da canım çektim gece gece. olsa da yesemmm.

ellerine sağlık canımın içi..
Sibella dedi ki…
Salatayı hiç bir yemeğe değişmem, çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık :)
Paşa dedi ki…
patatesi alayım ben:)))salatası yeşillik olsun lütfen:)
NeS dedi ki…
harika gözüküyor valla olsa da yesem şimdi. :)
Ceyda Türkgeldi dedi ki…
salata tariflerine bayılıyorum ve salatasız yemek yiyemediğimi herkes biliyor artık.çok beğendim bu tarifi yarın akşam yapıyorum.teşekkürler GeCem
sevgi dedi ki…
çok ama çok lezzetli görünüyor... bayılırım böyle karışık tatların dansına.. ellerine sağlık...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler