Ana içeriğe atla

Mantar Soslu Makarna



Dün akşamın menüsü bir tabak yemek. Şipşak yemeklerimden Cordon Bleu, patates kızartması ve soslu makarna. Çok kalorili bir tabak gibi görünüyor fazla değil. Birincisi hiç ekmek yemiyoruz kahvaltı dışında. İkincisi tavuk fırında pişiyor, kızartmalar havlu ile yağlarından mümkün olduğunca arınıyor ve makarnada ise hiç yağ yok.

Aslında sebzeli birşey daha yapacaktım ama evdeki malzemeler eksikmiş başka güne kaldı. Diğer yandan dün gider gitmez büyük bir hevesle Bu siteden aldığım tarifle pofuduk ekmek yapmayı denedim. Ama benimkiler bu resimdeki gibi olmadı kurabiye gibi oldu yaaaa :) Sinir oldum. Zaten ne zaman bir tarife göre yapsam olmuyor. Benim de tarfilere göre yapamama gibi bir sorunum var. Şu ekmeğe kafayı taktım bir kaç araştırma ve deneme yapacağım.




Gelelim uyduruk mantar sosuma, evde kalan mantarların da değerlenmesi için yaptım.
Mantarları ince ince doğrayıp çok az yağla kendi suyunda pişirdim. Yumuşadıktan sonra içine bir miktar krema, tuz,karabiber ve bir diş de sarımsak (ince doğranmış) ekledim. Ocaktan almadan önce biraz da peynir (kaşar ya da dil, aslında parmesan olsa daha iyi olacaktı ama yoktu) ilave edip karıştırdım. Harika kokulu bir sos oldu.
Resimde arkaplanda koyu renk bir bardak ve biraz da bir kutu görünüyor. Uzun zamandan beri kullandığımız yeşil sebze meyve suyu karışımı. Rengi iğrenç ama tadı iyi.
Daha iyi tariflerde görüşmek üzere.


Not: Ayça'nın yorumu üzerine daha net ama yanlışlıkla flashlı çekilmiş resim ekliyorum.

Yorumlar

Ayca Karaoglan dedi ki…
Tabak, beni ye diyor :)) Afiyet olsun. Ekmeği ben de deneyeceğim...Fotoğraf net değil ama :( Ah ben İstanbul'da olaydım walla her gün gelirdim fotoğraf çekmeye :)))
Gelin Ayşe dedi ki…
Ayyy tabakdakilerin hepsi benimde damak zevkime uyuyor :))) Guzel yemekler yapiyorsun ablaciiim.
Tatli kekle aran nasil? Birde onlardan bir tarif alalim :D Cok kotuyum ben dimiii :D
Simdi bende kardeslerime yemek hazirlamaya gidicem. Evde buugn 3 kisiyiz :)
SMİLENA dedi ki…
şu yeşil suyun tadına hiç bakmadım.herşey süper görünüyor.ellerine sağlık
Paşa dedi ki…
ay karnımda çok aç be kardeşim nefis görünüyor ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
Hepsi enfes görünüyor ellerinize sağlık..

Yabancı sitelerden alınan tariflerin tutmama oranı yüksek. Onların ölçüleri ve kullandıkları unlar farklı çünkü.
firdevs dedi ki…
mantarli sosu az once yaptim , valla super oldu :)) tarif icin cok cok tesekkurler :) sayende yemek yapma azmim tekrar dondu :p

ekmekler icin bir onerim olacak , :) mayali hamurlari 40 dakika sekil verdikten sonra tepside mayalandirirsan puf puf ekmeklerin olur :) tabi hamuru yumusak yogurmak sartiyla ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler