Dün akşamın menüsü bir tabak yemek. Şipşak yemeklerimden Cordon Bleu, patates kızartması ve soslu makarna. Çok kalorili bir tabak gibi görünüyor fazla değil. Birincisi hiç ekmek yemiyoruz kahvaltı dışında. İkincisi tavuk fırında pişiyor, kızartmalar havlu ile yağlarından mümkün olduğunca arınıyor ve makarnada ise hiç yağ yok.
Aslında sebzeli birşey daha yapacaktım ama evdeki malzemeler eksikmiş başka güne kaldı. Diğer yandan dün gider gitmez büyük bir hevesle Bu siteden aldığım tarifle pofuduk ekmek yapmayı denedim. Ama benimkiler bu resimdeki gibi olmadı kurabiye gibi oldu yaaaa :) Sinir oldum. Zaten ne zaman bir tarife göre yapsam olmuyor. Benim de tarfilere göre yapamama gibi bir sorunum var. Şu ekmeğe kafayı taktım bir kaç araştırma ve deneme yapacağım.

Gelelim uyduruk mantar sosuma, evde kalan mantarların da değerlenmesi için yaptım.
Mantarları ince ince doğrayıp çok az yağla kendi suyunda pişirdim. Yumuşadıktan sonra içine bir miktar krema, tuz,karabiber ve bir diş de sarımsak (ince doğranmış) ekledim. Ocaktan almadan önce biraz da peynir (kaşar ya da dil, aslında parmesan olsa daha iyi olacaktı ama yoktu) ilave edip karıştırdım. Harika kokulu bir sos oldu.
Resimde arkaplanda koyu renk bir bardak ve biraz da bir kutu görünüyor. Uzun zamandan beri kullandığımız yeşil sebze meyve suyu karışımı. Rengi iğrenç ama tadı iyi.
Daha iyi tariflerde görüşmek üzere.
Not: Ayça'nın yorumu üzerine daha net ama yanlışlıkla flashlı çekilmiş resim ekliyorum.
Yorumlar
Tatli kekle aran nasil? Birde onlardan bir tarif alalim :D Cok kotuyum ben dimiii :D
Simdi bende kardeslerime yemek hazirlamaya gidicem. Evde buugn 3 kisiyiz :)
Yabancı sitelerden alınan tariflerin tutmama oranı yüksek. Onların ölçüleri ve kullandıkları unlar farklı çünkü.
ekmekler icin bir onerim olacak , :) mayali hamurlari 40 dakika sekil verdikten sonra tepside mayalandirirsan puf puf ekmeklerin olur :) tabi hamuru yumusak yogurmak sartiyla ;)