Ana içeriğe atla

Mantar Soslu Makarna



Dün akşamın menüsü bir tabak yemek. Şipşak yemeklerimden Cordon Bleu, patates kızartması ve soslu makarna. Çok kalorili bir tabak gibi görünüyor fazla değil. Birincisi hiç ekmek yemiyoruz kahvaltı dışında. İkincisi tavuk fırında pişiyor, kızartmalar havlu ile yağlarından mümkün olduğunca arınıyor ve makarnada ise hiç yağ yok.

Aslında sebzeli birşey daha yapacaktım ama evdeki malzemeler eksikmiş başka güne kaldı. Diğer yandan dün gider gitmez büyük bir hevesle Bu siteden aldığım tarifle pofuduk ekmek yapmayı denedim. Ama benimkiler bu resimdeki gibi olmadı kurabiye gibi oldu yaaaa :) Sinir oldum. Zaten ne zaman bir tarife göre yapsam olmuyor. Benim de tarfilere göre yapamama gibi bir sorunum var. Şu ekmeğe kafayı taktım bir kaç araştırma ve deneme yapacağım.




Gelelim uyduruk mantar sosuma, evde kalan mantarların da değerlenmesi için yaptım.
Mantarları ince ince doğrayıp çok az yağla kendi suyunda pişirdim. Yumuşadıktan sonra içine bir miktar krema, tuz,karabiber ve bir diş de sarımsak (ince doğranmış) ekledim. Ocaktan almadan önce biraz da peynir (kaşar ya da dil, aslında parmesan olsa daha iyi olacaktı ama yoktu) ilave edip karıştırdım. Harika kokulu bir sos oldu.
Resimde arkaplanda koyu renk bir bardak ve biraz da bir kutu görünüyor. Uzun zamandan beri kullandığımız yeşil sebze meyve suyu karışımı. Rengi iğrenç ama tadı iyi.
Daha iyi tariflerde görüşmek üzere.


Not: Ayça'nın yorumu üzerine daha net ama yanlışlıkla flashlı çekilmiş resim ekliyorum.

Yorumlar

Ayca Karaoglan dedi ki…
Tabak, beni ye diyor :)) Afiyet olsun. Ekmeği ben de deneyeceğim...Fotoğraf net değil ama :( Ah ben İstanbul'da olaydım walla her gün gelirdim fotoğraf çekmeye :)))
Gelin Ayşe dedi ki…
Ayyy tabakdakilerin hepsi benimde damak zevkime uyuyor :))) Guzel yemekler yapiyorsun ablaciiim.
Tatli kekle aran nasil? Birde onlardan bir tarif alalim :D Cok kotuyum ben dimiii :D
Simdi bende kardeslerime yemek hazirlamaya gidicem. Evde buugn 3 kisiyiz :)
SMİLENA dedi ki…
şu yeşil suyun tadına hiç bakmadım.herşey süper görünüyor.ellerine sağlık
Paşa dedi ki…
ay karnımda çok aç be kardeşim nefis görünüyor ellerine sağlık
Adsız dedi ki…
Hepsi enfes görünüyor ellerinize sağlık..

Yabancı sitelerden alınan tariflerin tutmama oranı yüksek. Onların ölçüleri ve kullandıkları unlar farklı çünkü.
firdevs dedi ki…
mantarli sosu az once yaptim , valla super oldu :)) tarif icin cok cok tesekkurler :) sayende yemek yapma azmim tekrar dondu :p

ekmekler icin bir onerim olacak , :) mayali hamurlari 40 dakika sekil verdikten sonra tepside mayalandirirsan puf puf ekmeklerin olur :) tabi hamuru yumusak yogurmak sartiyla ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Balzamik Sirkeli Sebze Sote

Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım. Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir. Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım. Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...