Ana içeriğe atla

Pufidik Ekmek



Bir önceki yazımda bu ekmeğe kafamı taktığımı söylemiştim. Dün bir sürü yabancı site araştırdım, yapamazsam içim rahat etmeyecekti. Akşam annemlerdeydim orda yaptım. Bir çok tarif içinden bir tanesini seçmiştim. Ancak malesef tarife fazla uyamadım. Evde yeterinden az un kalmış akşam da alacak durumda değildik. Uydur kaydır bişey oldu işte. Ama oldu. Bir önceki denememde tarife bağlı kalmıştım o zaman olmamıştı. Yumuşacık pufidik bişey oldu. Çokça çektiğim resimlerden birkaçını koydum.

Tarifini açıkça yazacağım ama şimdi çok acil işlerim var. Sanırım öğleden sonra bu ekmeğin yapılışını ve maceramı paylaşabilirim.


Ayrıntılı tarifi bir diğer yazımda.

Yorumlar

Htc dedi ki…
pofur pofurrr tam kahvaltılık, afiyet olsun=)
Virgo dedi ki…
ayy canım çekti sabah sabah zeytinle ve çayla iyi gider ellerinize sağlık afiyet olsun
derya dedi ki…
Ellerine sağlık sıcakken mis gibi kokmuştur öptüm...
Paşa dedi ki…
akşam yediimmm nefisti ya virgo ablam zeytinle çayla daha nefis olur dimi...
NeS dedi ki…
süper olmuşlar. resimleri de ayrıca beğendim. tarifini annem de bekliyor hemen denemek istiyoruz :)
1000NUR dedi ki…
of of offff çok güzel görünüyorlar yanında herşey gider o pofidiklerin
ellerine sağlık :)
Ayça dedi ki…
ooyy harika görünüyor gerçekten, ellerine sağlık. ben de bugün senin daha önceki yazındaki yabancı siteden tarife bakıyordum :) senin tarifini bekliyorum :)
SMİLENA dedi ki…
ekmekten uzak durmaya çalışıyorum ama bu mis gibi bişey olmuş
Adsız dedi ki…
Pufidik ekmek tarifinde süt tozu bulamadım. Onun yerine ne kullanabilirim.
GeCe dedi ki…
süt kullanıldığında ayrıca süttozu kullanmasanız da olur
Adsız dedi ki…
Pufidik ekmek tarifinde süt tozu yerine kullanılacak süt miktarı ne kadar olmalı.
İyi çalışmalar
GeCe dedi ki…
mevcut süt yeterli olacaktır ekstra süte gerek yok

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hünkar Beğendi, Kıtır Ekmek, Piyaz, Hardallı Yumurta

Dün akşam yaptığım yemeklerin resmini çektim. Artık eskisi gibi özenli yemekler yaptığım için Ce halinden çok memnundu.

Hünkar Beğendi

En iyi yaptığım yemeklerden biridir. İşten eve gider gitmez patlıcanları ocağa közlenmesi için koyarım. Sonra üstümü değiştirir mutfağa koşup yemeğe devam ederim. Dün mutfağa girip tüm işlerimi bitirmek 45 dakkamı aldı.

Yemek üç temel aşamadan oluşuyor. Patlıcanlar, beşamel sosu, ve et yemeği.

İki orta boy soğanı düdüklü tencerede biraz salça ile kavurduktan sonra (tabiki sıvı yağ yada zeytin yağı ile), yarım kilo kuzu soteyi de ilave ederek, tuz, karabiber, kekik ile kavuruyorum. Küp küp doğranmış iki domatesi de koyduktan sonra su ekleyip pişmeye bırakıyorum. (Ama akşam domates eklemeden kapağı kapatmışım unuttuğumu sonradan farkettim)


 Diğer yanda közlenmiş patlıcanları püre haline getirdikten sonra sosu yapmaya başlıyorum. Patlıcanlar fırında da közlenebilir ancak ben ocak üstünde olanını daha lezzetli buluyorum. Ateşin teması ile oluşan hafif yanık…

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım.

Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım.



Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum.

Malzemeler:

Katlara koymak için 4 yufka ;

İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ

Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağlı)

Bir de kaşar pe…

Çikolatalı Puding

Diyetteyim ama arada canım tatlı çekiyor. Böyle anlarda en ideal tatlı pudingdir benim için. Hem çikolatalııııı hem de sütlü tatlı. Diyetisyenime 3 haftada bir gidiyorum ve 3 hafta içinde birkaç porsiyon tatlı yememde sakınca olmadığını söylemişti.



Pudinge gördüğünüz üzere bol bol poz verdirdim. Böylece farklı renk örtülerle nasıl bir izlenim bıraktığına dair bir fikrimiz oluşur.



Pudingi yapmak kolay, hazır yapıyorum ben ama hazır istemezseniz, un (yada nişasta) şeker, kakao sütle karıştırılır, biraz da margarin atıyorum içine ben. Kıvamı gelene kadar karıştırılır. Üzerine bir kağıdı kalp şeklinde keserek hindistan cevizi döktüm, şekilli oldu.



Asıl gelmek istediğim konu ise pudingin kalorisi. Piştikten sonra 100 gr puding 134 kcal yazıyor üzerinde. Ben yarım yağlı sütle yapıyorum 100 kcal olsun. Bir kasede ortalama 200 gr olsa 200 kcal aldım.

Şimdi evde olan çikolataların üzerindeki değerlere bakıyorum. Mesela evde Albeni vardı, 100 gramı 486, 1 paket 194 kalori imiş. Bir de Çokonat …