Ana içeriğe atla

Pufidik Ekmek



Bir önceki yazımda bu ekmeğe kafamı taktığımı söylemiştim. Dün bir sürü yabancı site araştırdım, yapamazsam içim rahat etmeyecekti. Akşam annemlerdeydim orda yaptım. Bir çok tarif içinden bir tanesini seçmiştim. Ancak malesef tarife fazla uyamadım. Evde yeterinden az un kalmış akşam da alacak durumda değildik. Uydur kaydır bişey oldu işte. Ama oldu. Bir önceki denememde tarife bağlı kalmıştım o zaman olmamıştı. Yumuşacık pufidik bişey oldu. Çokça çektiğim resimlerden birkaçını koydum.

Tarifini açıkça yazacağım ama şimdi çok acil işlerim var. Sanırım öğleden sonra bu ekmeğin yapılışını ve maceramı paylaşabilirim.


Ayrıntılı tarifi bir diğer yazımda.

Yorumlar

41 kitchen dedi ki…
pofur pofurrr tam kahvaltılık, afiyet olsun=)
VİRGO dedi ki…
ayy canım çekti sabah sabah zeytinle ve çayla iyi gider ellerinize sağlık afiyet olsun
Unknown dedi ki…
Ellerine sağlık sıcakken mis gibi kokmuştur öptüm...
Paşa dedi ki…
akşam yediimmm nefisti ya virgo ablam zeytinle çayla daha nefis olur dimi...
NeS dedi ki…
süper olmuşlar. resimleri de ayrıca beğendim. tarifini annem de bekliyor hemen denemek istiyoruz :)
of of offff çok güzel görünüyorlar yanında herşey gider o pofidiklerin
ellerine sağlık :)
Ayca Karaoglan dedi ki…
ooyy harika görünüyor gerçekten, ellerine sağlık. ben de bugün senin daha önceki yazındaki yabancı siteden tarife bakıyordum :) senin tarifini bekliyorum :)
SMİLENA dedi ki…
ekmekten uzak durmaya çalışıyorum ama bu mis gibi bişey olmuş
Adsız dedi ki…
Pufidik ekmek tarifinde süt tozu bulamadım. Onun yerine ne kullanabilirim.
GeCe dedi ki…
süt kullanıldığında ayrıca süttozu kullanmasanız da olur
Adsız dedi ki…
Pufidik ekmek tarifinde süt tozu yerine kullanılacak süt miktarı ne kadar olmalı.
İyi çalışmalar
GeCe dedi ki…
mevcut süt yeterli olacaktır ekstra süte gerek yok

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler