Ana içeriğe atla

Elmalı Turta


Aşağıdaki videoyu İbeking'de görmüş mest olmuştum. Bu aralar emzirdiğim için olsa gerek, tatlı şeyler istiyor canım. Elmalı şeyleri çok sevdiğim için de, daha pratik olması açısından ben de turta yaptım.

Videodaki kadın öyle sakin ve yavaş yapıyor ki, benim hazırlamam ve pişirmem yarım saat sürdü. Tart hamurunun doğrudan yağlı kağıt üzerinde açıp tepsiye atmak ise daha önceden aklıma gelmemişti, çok pratik oldu.

Önce buradaki tarifime göre tart hamuru yaptım, üzerine dilimlenmiş elmaları rasgele koydum ve şeker ile tarçın serptim. O kadar. Çok ama çok nefis oldu. Hatta şimdi yine gidip yapasım var :)



Applepie by Sanna from Oscar Liedgren on Vimeo.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çok güzel olmuş ellerıne saglık.
ellerine sağlık..minik kuzuyaa boool süt olarak dönsün inşaAllah..sevgiler
zeymurancafe dedi ki…
cok guzel olmus elmalı her şeyı cok severım zaten nefıs
Ada'lı Günler dedi ki…
bebekle ilgili her şeye o kadar dalmışım ki, şu an aç olmam da.Çok güzel tarifler var.Takibe aldım:)
Karnim da ac nasil agzim sulandi. Ellerine saglik, en kisa zamanda deneyecegim :).
N.U.R. dedi ki…
Blogunu şans eseri buldum, hepsine göz attım 10 parmağında 10 marifet dedikleri bu olsa gerek!!! Bu aralar ben de sık sık elmalı turta yapıyorum, bu da nefis görünüyor, ellerine sağlık. Bu arada fFotoğraf makinen nedir acaba, kızlarım 2 ay önce aldığım Nikon Coolpix 7100'ü dağıttı da :( Yeni makinam daha da güzel çeksin istiyorum : ) Yoksa marifet makinada değil, çekende mi? Hmmm
olabilir tabii...
Sevgiler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ...

Balzamik Sirkeli Sebze Sote

Balzamik sirkeyi üç yıl kadar önce İtalya'da keşfettim. Her öğünde tatsız tuzsuz haşlanmış sebzeler oluyordu ve ben de sos bölümünden üzerlerine balzamik sirke dökerek yemeğe başladım. Çok hoşuma gitmişti. Daha sonra burda da evde hangi sebze varsa az yağda biraz balzamik sirke ekleyerek soteliyorum. Ben baştan koyuyorum ama sonra da konulabilir. Genelde bu soteye yakıştırdığım sebzeler; kabak, havuç, bezelye, biber ve kırmızı biber. Yemeklerin yanına ya salata ya da bu tarz bir haşlanmış sebze muhakkak yaparım. Ancak akşam evdeki sirke şişenin dibinde az miktar kalmış olduğundan varlığı görüntüsüne yansımadı ancak tadı vardı. Normalde kara bir renk olduğu için sebzeler de daha koyu renk oluyor. Tadı ise nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama değişik bir tat arayanlar sevebilir. Balzamik sirke bu sezbelerden başka, brokoli, karnıbahar ve brüksel lahanasına da çok yakışıyor. İlerde öyle fotoğraflarını da yayınlarım. Bu arada siteme yeni bir tema buldum. Bu tema hoşuma gitti ...

Somon Balığı ve Çin Usulü Pirinç Pilavı

Kaç gündür doğru dürüst yemek yapmadım, bunda biraz üşütüp karın ağrılarına bulaşmış olmamın da etkisi var tabiki. Canım pek birşey istemiyordu ve yapacak halim de yoktu zaten. Geçiştirdik çoğunlukla. Dün kendimi daha iyi hissediyordum ve kocacığıma bir ziyafet hazırlamak istedim. Gerçi bu bloğu takip eden bir çok yakınım yemeklerimi ilginç ve tuhaf buluyor. Yapılası şeyler olarak görmüyorlar. Başta da ablam. Bir türlü aynı tarzda buluşamadık. Yani bizim ziyafetimiz onlara eziyet gibi gelebiliyor. Neyse balık yapmaya karar verdim ancak hangisiniden olacağını bilmiyodum, balıkçıda gözüme ne kestirirsem onu alacaktım. Daha önceden somon balığını deneyecektim ama fırsat olmamıştı. Balıkçıda ona karar verdim ve alıp eve geldim. Hemen internetin başına geçip yerli yabancı (daha çok yabancı kaynaklarda buldum) bir çok tarif okudum. Hiç birini başlı başına uygulamadım, tüm bilgileri kafamda karıştırıp uyarladım. Çok çeşitli pişirme teknikleri var, fırın, tava, ızgara vs. Farklı sosl...