Ana içeriğe atla

Elmalı Turta


Aşağıdaki videoyu İbeking'de görmüş mest olmuştum. Bu aralar emzirdiğim için olsa gerek, tatlı şeyler istiyor canım. Elmalı şeyleri çok sevdiğim için de, daha pratik olması açısından ben de turta yaptım.

Videodaki kadın öyle sakin ve yavaş yapıyor ki, benim hazırlamam ve pişirmem yarım saat sürdü. Tart hamurunun doğrudan yağlı kağıt üzerinde açıp tepsiye atmak ise daha önceden aklıma gelmemişti, çok pratik oldu.

Önce buradaki tarifime göre tart hamuru yaptım, üzerine dilimlenmiş elmaları rasgele koydum ve şeker ile tarçın serptim. O kadar. Çok ama çok nefis oldu. Hatta şimdi yine gidip yapasım var :)



Applepie by Sanna from Oscar Liedgren on Vimeo.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Çok güzel olmuş ellerıne saglık.
ellerine sağlık..minik kuzuyaa boool süt olarak dönsün inşaAllah..sevgiler
zeymurancafe dedi ki…
cok guzel olmus elmalı her şeyı cok severım zaten nefıs
Ada'lı Günler dedi ki…
bebekle ilgili her şeye o kadar dalmışım ki, şu an aç olmam da.Çok güzel tarifler var.Takibe aldım:)
Karnim da ac nasil agzim sulandi. Ellerine saglik, en kisa zamanda deneyecegim :).
N.U.R. dedi ki…
Blogunu şans eseri buldum, hepsine göz attım 10 parmağında 10 marifet dedikleri bu olsa gerek!!! Bu aralar ben de sık sık elmalı turta yapıyorum, bu da nefis görünüyor, ellerine sağlık. Bu arada fFotoğraf makinen nedir acaba, kızlarım 2 ay önce aldığım Nikon Coolpix 7100'ü dağıttı da :( Yeni makinam daha da güzel çeksin istiyorum : ) Yoksa marifet makinada değil, çekende mi? Hmmm
olabilir tabii...
Sevgiler!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yufkalı Lazanya

Kaç gündür yemek yapmadım doğru dürüst, hem kalan yemekler vardı, hem de birgün annemlerde kalmıştık. Bu gün sevgililer günü olması nedeniyle dün akşamdan sevgililer günü haftasonu kutlamalarına başladım. Eşime ufak bir hediye aldım ve sevdiği bir yemeği yapmak istedim. Daha önce çokça yaptım ama tarifimi yazdığım kağıdı kaybetmişim. Dün internetten baktım yine ancak eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve ona göre yaptım. Resimde görülen oval borcam için kullandığım malzeme miktarlarını yazacağım. Lazanyayı yufka ile yapıyorum çünkü küçücük lazanya makarnası çok pahalıydı ilk araştırdığımda. Bize lazım olan ise onun üç katı ben de yufkalı denedim ve hep öyle yapıyorum. Malzemeler: Katlara koymak için 4 yufka ; İç harcı için, 250 gr kadar kıyma, 2 soğan, 2 havuç rendesi, 10-15 tane mantar, 4-5 adet sarımsak, tuz, kekik, karabiber, fesleğen, kavurmak için sıvıyağ Beşamel sos için, 1,5 litre süt, 6-7 çorba kaşığı tepeleme un, tuz, biraz margarin, biraz karabiber (isteğe bağ

Lahanalı Makarna

Dün lahanaları çöpe gitmekten kurtarmak için ne yapsam diye düşündüğümü söylemiştim. Sarma ve salata dışında beyaz lahanayı pek tüketemiyoruz biz. Dün yabancı sitelerden araştırdım. Farklı tarifler var çok sayıda ama etle servis edilen olmasını istemiyorduk. Bu haftayı sebze haftası ilan etmiştik. Daha sonra makarnalı bir tarife rasladım. Neden olmasın dedik ve beraber yaptık eşimle. Kesinlikle daha sık yapılacak. Çünkü lahana tadını fazla almadan hoş bir lezzet elde ettik. Tarifi elbette biraz değiştirdik. Yakışacağını düşündüğümüz şeyleri ilave ettik. Yapılışına gelince. Küçük bir kuru soğanı piyazlık doğradım, lahanaları ince ince dilimledim, 1 havucu rendeleyip ilave ettim. Bunları az zeytinyağında kısık ateşte kavurdum. Sebzeleri fazla öldürmeyecek şekilde. İçine 4-5 sarımsak doğradım, pul biber ve karabiber ilave ettim. Ateşten almaya yakın ise küp küp doğranmış iki domatesi ve bol maydanozu ilave ettim. Birinci resimdeki nefis karışım çıktı ortaya. Daha sonra haşlanm

Girit Usulü Patates

Adının bu olduğundan emin değilim zira internette bu adla kayıtlı hiç yemek yokmuş. Kayınvalidem yapar bu yemeği ve o söylemişti, bu yüzden ona güvenerek bu ismi veriyorum. Ce gittiğinden beri yemek neredeyse hiç yapmıyorum, daha çok atıştırmalık hafif yiyecekler hazırlıyor, ya da başka yerde yemiş oluyorum. Bu Pazar evimde, fazla malzeme kalmamış ve sıcaktan canım birşey yemek istemiyorken, keyifle yiyebileceğim tek yemek bu. Aslında orjinalinde, arpacık büyüklüğü (yada biraz daha irisinden) dilimlenmemiş bütün halde soğanlar ve yine minik sarı patatesler var. Bunlar bütün olarak zeytinyağı ile birlikte ateşe konuyor ve kendi suyunda pişiyor. Ancak ben evde iri soğanlar olduğu için onları iri parçalara böldüm, patatesim yine sarı patatesti ama büyük oldukları için onları da doğradım. Kapalı kapak ile bir tencerede (mümkünse yapışmayan bir tencere) pişiriliyor. Ateş çok kısık olmayacak (ben ilk başta harlı, sonra orta ateşte pişiriyorum) çünkü özelliği o ki, soğanlar ve patatesler